10 femei care au schimbat istoria lumii, dar au fost scoase din cartile de istorie

- Advertisement -

Aproape 5 miliarde de oameni din lume dețin un computer, dar ceea ce poate nu știți este că primul calculator a fos inventat de 6 femei. Din păcate, la fel ca aceste 6 femei, femeile inventatoare sunt adesea trecute cu vederea în istorie si nu sunt atat de mediatizate.

Noi, in acest articol, dorim sa va prezentam o lista cu mai multe femei care ne-au schimbat viața în bine, dar care au fost scoase din cartile de istorie.

1. Un leac pentru lepră


Inventat de: Alice Ball

Această tânără chimistă a găsit tratamentul pentru lepră prin injectarea de ulei de chaulmoogra în pacienții săi. Acest lucru a dus la eliberarea oamenilor din coloniile de leproși, dar, din păcate, nu s-a văzut niciodată impactul pe care îl avea munca ei. În 1916, a decedat brusc de o boală la vârsta fragedă de 24 de ani.

- Advertisement -

După decesul sau, președintele universității sale și-a continuat cercetările și și-a luat tot creditul, deoarece acum este adesea amintit ca fiind persoana care a vindecat prima lepră.

2. Primul ginecolog din lume

Cine: Trotula din Salerno

Această femeie din secolul al XI-lea a trăit în Italia și a scris mai multe texte despre stările și bolile de sănătate ale femeilor. Opera sa a fost extrem de importantă timp de secole, cu toate acestea, mulți oameni au susținut că a fost publicată de un barbat, nu de Trotula din Salerno. Unii chiar au sugerat că, cărțile ei au fost scrise de mai mulți oameni și că ea nu a existat niciodată, deoarece era o femeie medic.

3. Scutece impermeabile și de unică folosință

- Advertisement -

Inventat de: Marion Donovan

Această mamă a venit cu ideea scutecelor impermeabile , brevetându-și munca în 1951. În acel moment au fost un mare succes, dar când a inventat o versiune de unică folosință , fiecare producător a respins noul design.

Cu toate acestea, în 1961, Victor Mills a fondat compania, Pampers . El a reușit să producă scutece de unică folosință și Marion a fost mult timp uitată, deoarece Pampers a devenit fața scutecului modern.

4. Cântăreața originală a „Hound Dog”

Cântat de: Willie Mae Thornton

Aceasta este probabil una dintre cele mai faimoase melodii cântate de Elvis Presley, cu toate acestea, el nu a fost primul care a cântat-o. A fost cântata inițial de cantareata si compozitoarea de blues, Willie Mae „Big Mama” Thornton. A ajuns în topul topurilor R&B în 1953, vânzând 2 milioane de exemplare. Cu toate acestea, a câștigat doar 500 de dolari din această piesă de succes.

- Advertisement -

Câțiva ani mai târziu, Elvis a luat melodia și a adaptat-o ​​pentru un public mai larg. A devenit instantaneu un hit și l-a ajutat să devină celebru.

5. Placi de indreptat parul

Inventat de: Ada Harris

Plăcile de îndreptat părul au fost inventate pentru prima dată încă din anii 1890. Ada Harris a brevetat invenția în 1893, dar Marcel Grateau este adesea creditat pentru invenția sa. Acest lucru se poate datora faptului că mai devreme Marcel Grateau a ajuns la faimă prin invenția sa de fier curling în 1852.

6. Ficțiune hipertext

Inventat de : Judy Malloy

Ficțiunea hipertext este o carte online în care cititorii pot da click pe părți din poveste si astfel sa reformuleze naratiunea asa cum isi doresc. Ea a publicat prima poveste de acest gen în 1986, cunoscută sub numele de Unchiul Roger.

Cu toate acestea, un romancier numit Michael Joyce este amintit de mulți ca inventatorul ficțiunii hipertext cu povestea sa, după-amiaza, o poveste , care a fost publicată cu 4 ani mai târziu în 1990.

7. Fotografie botanică în timp

Inventat de: Henderina Scott

Această femeie a fost printre primii botanisti care a folosit fotografia pentru a înregistra mișcările plantelor pentru studiile sale. În jurul anului 1903, a realizat un scurtmetraj care arăta dezvoltarea florii, Sparmannia africana, pe care a arătat-o ​​Societății Horticole Regale. Acesta este singurul credit pe care l-a primit pentru utilizarea fotografiei.

Fotografia botanică a plantelor este creditată lui F. Percy Smith, nu Henderina. În perioada 1911-1912, el a folosit fotografii time-lapse pentru a înregistra mișcarea florilor în Yosemite. Acest lucru i-a conferit meritul de pionier al imaginilor time-lapse pentru studiul științific al plantelor.

8. Mamifere pitice dispărute

Descoperit de: Dorothea Bate

Această femeie a făcut unele dintre cele mai mari descoperiri cu privire la viața preistorică datorită muncii sale cu fosile la începutul secolului al XX-lea. Fiind una dintre primele femele angajate la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, ea a descoperit mai multe specii dispărute, precum și dovezi ale nanismului și giganticismului de mamifere antice .

Din cauza vremurilor, munca ei nu a fost recunoscută pe scară largă pentru progresele sale incredibile. A rămas în mare parte necunoscută chiar dacă descoperirile ei sunt încă relevante pentru arheologi și paleontologi astăzi.

9.Rachete de semnalizare

Inventat de: Martha Coston

Acest inventator a adus o contribuție importantă cu flacăra Coston , utilizată pentru a comunica atunci când esti pe mare. Ea și-a brevetat designul în 1859 după decesul soțului ei.Cu toate acestea, la acea vreme, nu i s-a acordat creditul pe care îl merita , întrucât a fost vândută în scurt timp pentru brevete și alte servicii cu mii de dolari.

10. Primul computer electronic

Programat de: 6 femei

Computerul ENIAC a fost primul computer electronic și a fost construit între 1943 și 1945. 6 femei au dat viață mașinii ca programatori principali: Kay McNulty, Betty Jennings, Betty Snyder, Marlyn Wescoff, Fran Bilas și Ruth Lichterman. În ciuda acestui fapt, John Mauchly este foarte des creditat pentru invenția computerului.