Array

Vrei sa iti faci o crescatorie de porci? Guvernul îți dă purcei gratis. Care sunt condițiile pentru a beneficia de aceasta ocazie unică:

- Advertisement -

Veşti bune pentru fermierii şi crescătorii de porci! Aceştia vor primi gratuit purcei! Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a informat, joi, la Alba Iulia, că, în momentul de faţă, se află în faza de avizare la ministere un proiect de act normativ prin care fermierii care doresc vor primi gratuit purcei din rasele Bazna şi Mangaliţa, pe care îi vor creşte până la minimum 130 de kilograme, urmând ca jumătate din efectiv să fie preluat apoi de un procesator la un preţ anterior stabilit.

Dupa programul „Alege Oaia”, Petre Daea isi indreapta atentia si catre crescatorii de porci. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a anuntat ca proiectul sau este in faza de avizare, iar daca va fi aprobat, fermierii care doresc vor primi gratuit purcei din rasele Bazna si Mangalita.Conditia principala este ca purcelusii sa fie crescuti si ingrasati pana la minimum 130 de kilograme, urmand ca jumatate din efectiv sa fie preluat mai apoi de un procesator la un pret care va fi stabilit anterior.

Petre Daea a menţionat că se vor da purcei gratuit celor care doresc să crească porci din cele două rase. „Aceşti porci vor fi crescuţi în gospodăriile populaţiei, într-o raţie furajeră pe care o ştiu cei care au crescut dintotdeauna aceste rase. Ei primesc gratuit (purceii — n.r.), având apoi obligativitatea ca jumătatea din efectivul pe care noi îl dăm ca şi efectiv pentru creştere să fie preluat apoi de procesatori la preţuri stabilite în momentul în care se distribuie aceşti purcei”, a explicat ministrul.

„Cele doua rase, Mangalita si Bazna, au fost abandonate in ultima perioada de timp, dar, din fericire, cativa oameni in tara aceasta care au avut dragoste fata de ele le-au pastrat. Avem un efectiv redus, dar pe care il sustinem in asa fel incat sa creasca si apoi sa distribuim carnea de Bazna si de porc Mangalita”, a declarat Petre Daea.