Array

Un bărbat din Câmpina a apelat la papa Francisc pentru a rezolva o problemă a oraşului.

- Advertisement -

 

Omul i-a scris Suveranului Pontif şi l-a invitat acolo, cu speranţa că, poate, o asemenea vizită de seamă îi va face pe edili să repare, în sfârşit, străzile pline de gropi. Pentru cei din primărie, însă, doleanţa bărbatului pare o glumă.

- Advertisement -

 

Ioan Mușat este romano-catolic şi merge frecvent la biserică. Tocmai de aceea i-a venit în minte ideea că Papa Francisc l-ar putea ajuta. „Atunci când veţi fi prezent în România, pe lângă bucuria imensă de a vă avea ca oaspete, ne-aţi face şi un mare bine, deoarece autorităţile s-ar mobiliza şi ar asfalta străzile oraşului Câmpina”, a scris bărbatul în epistola trimisă pe 12 decembrie la Vatican.

”Apelăm în momente grele noi românii şi la divinitate, gândindu-mă că de peste 5 ani de zile nu s-a făcut absolut nimic, îmi este greu să cred că în următorii ani se va rezolva ceva. Este foarte trist, dar din păcate aceasta a fost soluţia care am găsit-o”, spune Ion Mușat. Ioan Mușat nu este singurul din oraş nemulţumit de starea jalnică a strazillor şi trotuarelor. ”Gropi de pe o zi pe alta şi pune plombe tot pe timp de ploaie sau zăpadă, cerem să se facă calumea. Se strică bucșile, capetele de bară, plus că cauciucurile, când treci din groapă în groapă, trebuie să ai bani ca să le schimbi”, spune un localnic. În Campina, se lucrează la modernizarea şi extinderea reţelei de canalizare încă din 2012, iar şantierul nu pare să se apropie de final.

Reprezentanţii primăriei nu par impresionaţi de ideea bărbatului. ”Cel mai probabil, domnul respectiv, în spirit de glumă, a mers către acest subiect, însă suntem convinşi că lucrurile vor merge către bine”, a precizat Ioana Bumbăcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpina.

Administraţia locală promite că anul viitor oamenii vor putea circula pe străzi ceva mai bune.

 

- Advertisement -

sursa: stirileprotv.ro