Array

Uleiul care tratează psoriazisul, ciuperca, răceala, acneea și altele

- Advertisement -

Uleiul de kukui este extras din fructul de kukui, un fel de nuca denumita si „nuca de Bancoul”. Considerat arbore al armoniei, pacii si iluminarii, kukuiul este folosit inclusiv in bucataria hawaiiana, indoneziana si malaieziana.

Este recunoscut pentru efectele regenerante si catifelante asupra pielii, fara a lasa un film gras. De asemenea, el este si un excelent hidratant cutanat, penetreaza rapid pielea si se absoarbe aproape instantaneu.

Simptomele psoriazisului

Initial, uleiul de kukui a fost folosit in special de membrii Familiei Regale a statului Hawaii, drept ulei de masaj si tratament pentru psoriazis, leziuni, scalp uscat, iritatii ale pielii. Bogat in vitaminele C, A si E, are proprietati antioxidante, care ajuta la protejarea pielii.

- Advertisement -

Ulterior, acest produs a fost promovat cu succes in SUA si in Europa, fiind considerat perfect pentru tenurile sensibile si un ingredient minunat pentru retete handmade.

Uleiul din kukui se obtine prin presare la rece, iar valabilitatea unei sticlute este de doi ani. Se utilizeaza cel mai eficient in cazuri de arsuri solare sau de vant, radiatii, eczeme, piele crapata, psoriazis, ten matur, acnee, cicatrice superficiale, diverse leziuni la nivelul pielii si al scalpului uscat. Produsul se gaseste de cumparat si in farmaciile romanesti.

Care sunt simptomele psoriazisului

De asemenea, acest extract din plante hawaiiane este folosit, in combinatie cu alti compusi chimici, la tratamentul unghiilor. Spre exemplu, balsamul de unghii pe baza de ulei de kukui are grija ca unghiile dumneavoastra sa nu devina prea fragile si le ajuta sa-si mentina luciul natural.

De altfel, cuvantul hawaiian „kukui” inseamna „luminat”, si acest ulei polinesaturat este pretuit de oamenii locului datorita utilizarii sale antice si contemporane in tratamentul unghiilor, fiind celebru pentru faptul ca femeile il considera drept un „miracol al manechiurii”.

- Advertisement -

Ce legatura este intre hipertensiune si psoriazis

Compusul Frenchi Balsam de unghii se absoarbe usor, uleiul de kukui calmand si inmuind in timp ce furnizeaza doi acizi grasi esentiali: acidul linoleic si acidul linolenic. Formula este imbogatita cu vitamina E si usor aromata cu ulei natural de menta.

Modul de utilizare este urmatorul: aplicati ulei de kukui pe unghii si de jur-imprejurul acestora. Lasati uleiul cateva minute, pentru a fi absorbit, si indepartati excesul de ulei cu un servetel. Pentru rezultate mai bune folositi-l zilnic. Daca aplicati produsul inainte de oja, uscati bine unghiile si asigurati-va ca nu a mai ramas vreo urma de ulei.

sursa: radiosimplu.ro