Array

Tudor Chirilă, legitimat la protest de un jandarm care „duhnea a alcool”. Schimbul de replici dintre cei doi

- Advertisement -

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă, împreună cu fondatoarele Dăruieşte Viaţă, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, au protestat, luni seară, în Piața Victoriei față de intenția guvernului PSD de a da o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere.

La un moment dat, un echipaj de jandarmi a venit să îi legitimeze pe protestatari, iar aceștia au observat că unul dintre jandarmi mirosea puternic a alcool. Întrebat dacă a băut, jandarmul nu răspunde nimic.

Imaginile filmate și transmise LIVE de Tudor Chirilă, pe pagina sa de Facebook, surprind momentul în care artistul îl întreabă pe jandarm dacă a consumat băuturi alcoolice, întrebare care rămâne însă fără răspuns.

- Advertisement -

„Am o întrebare. Dvs. aţi consumat băuturi alcoolice acum? V-am întrebat ceva, domnule jandarm. Aţi consumat cumva băuturi alcoolice? Colegul a consumat băuturi alcoolice, puteţi să ne confirmaţi? Aşa cum dvs. ne întrebaţi lucruri, avem şi noi dreptul să ştim câte ceva. De ce nu-mi răspundeţi? Colegul dumneavoastră a consumat băuturi alcoolice?“, întreabă artistul.

„Nu ne daţi cu gaze, nu?“, întreabă ironic Oana Gheorghiu. „Astăzi nu. Dar când v-am dat noi cu gaze?“, răspunde jandarmului. „Pe 10 august“, i-a reîmprospătat memoria un alt protestatar.

Întrebat de ce îi legitimează, jandarmul răspunde că: „Am dreptul de a legitima orice persoană. Dvs. nu aveţi o autorizaţie să…“.

„Un jandarm care duhneste a alcool legitimeaza cinci oameni care stau cu un banner pe un trotuar. Jandarmul duhnind a alcool e in exercitiul functiunii. La 112 operatorul nu considera o urgenta faptul ca un jandarm beat legitimeaza oameni pasnici pe un trotuar. Oare e o urgenta daca jandarmul baut devine agresiv?”, a scris Chirilă pe Facebook.

Pe Facebook a fost postat și un al doilea clip, în care același jandarm se oprește să legitimeze niște protestatari. Și aceștia observă că bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice.