Array

TOP 10 Recorduri Modiale ROMÂNEȘTI

- Advertisement -

Românii au și ei un loc în cartea recordurilor, așadar acum am să vă prezint 10 cele mai interesante recorduri deținute de români.

10. Cea mai lungă scrisoare pentru Moş Crăciun

În decembrie 2008, peste 1.000 de copii cu vârstele cuprinse între 8 şi 14 ani au compus cea mai lungă scrisoare adresată

lui Moş Crăciun. Pe parcursul a zece zile, un sul de hârtie lung de mai bine de 300 de metri a circulat prin şcolile din oraşul Braşov. Rezultatul final a fost o scrisoare de 413 metri lungime.

9. Cel mai mare ou tradiţional de Paşte din lume

Localnicii din Suceava au intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare ou încondeiat din lume. Oul uriaş a fost amplasat în centrul oraşului Suceava şi a fost omologat, la data de 18 aprilie 2009, de World Records Academy ca fiind cel mai mare ou tradiţional din lume. Are o înălţime de 7,25 metri, diametru de 4,6 metri şi o greutate de 1,8 tone.

- Advertisement -

8. Cea mai mare clădire administrativă din lume Palatul Parlamentului

Un record al românilor care ne revine din regimul comunist este cea mai mare clădire administrativă din lume: Palatul Palamentului, sau după cum era denumită în trecut, Casa Poporului. Cu o suprafaţă de 360.000 de metri pătraţi, Palatul Palamentului din Bucureşti a obţinut titulul de cea mai mare clădire administrativă în folosinţă civilă de pe glob, dar şi de cea mai grea clădire din lume.

7. Cea mai în vârstă femeie câştigătoare a maratonului

Constantina Dita Tomescu a câştigat, la vârsta de 38 de ani, maratonul de la Jocurile Olinpice de la Beijing din 2008, cu două ore, 26 de minute şi 44 de secunde.

6. Cea mai tânără persoană care a făcut salturi cu paraşuta

La numai nouă ani, Valentina Mihanciu este cea mai tânără persoană din lume care a făcut salturi cu paraşuta. Valentina a sarit în tandem cu paraşuta de la 4.000 de metri, plutind preţ de 55 de secunde. Lansarea a avut loc pe aerodromul de la Strejnic, de lângă Ploieşti.

- Advertisement -

5. Cel mai puternic magnet uman

Aurel Răileanu deţine recordul pentru cel mai puternic magnet uman, fiind capabil să ridice un televizor de 26 de kilograme. Românul, cunoscut şi ca omul-magnet, poate ridica la piept o greutate de 26 de kilograme, fără niciun fel de ajutor. Aurel, în vârstă de 40 de ani, a spus că nu ştie cum a devenim un magnet pentru diverse obiecte, nu doar din metal. Dar a explicat că mai întâi se concentrează, apoi eliberează un fel de atracţie ce face ca şi cele mai grele obiecte să se lipească de pieptul, gâtul sau fruntea lui.

4. Cel mai tânăr cântăreţ de succes din lume: Cleopatra Stratan

Micuţa Cleopatra Stratan a obţinut, de fapt, mai multe recorduri mondiale. La numai trei ani a susţinut un concert de două ore în care a cântat 28 de melodii. Ceea ce înseamnă că există și părți bune când ai părinți care te exploatează.

3. Nadia Comăneci şi cele mai multe note de 10 de la Olimpice

La numai 14 ani, cu şapte note de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, Nadia Comăneci a stabilit un record mondial, la 18 iulie, pentru cele mai multe note de 10 obţinute vreodată la Olimpice.

- Advertisement -

2. Cea mai mare horă din lume a avut loc de Ziua Unirii la Slatina

Ziua Unirii (24 ianuarie) a fost sărbătorită în Slatina, în 2006, cu cea mai mare horă din lume, cu 13.828 de participanţi.

1. Cel mai lung gol din lume

Ilie Dobre a reuşit să strige „gol”, dintr-o singură respiraţie, timp de un minut şi opt secunde. Ilie Dobre este şi comentatorul sportiv cu cele mai multe cărţi publicate: 42.