Array

Top 10 cele mai tari farse de 1 Aprilie din toate timpurile

- Advertisement -

Lumea se ține de farse înca din cele mai vechi timpuri. Nu mereu cu gânduri pașnice, oamenii au o satisfacție ciudată de a vedea cum cei din jur sunt păcăliți sau afectați de o idee mai mult sau mai puțin diabolică.

1. NASA și Luna făcută din brânză

O altă instituție cu autoritate care s-a ținut de farse a fost agenția spațială americană. Pe 1 aprilie 2002, site-ul NASA a postat o imagine a Lunii însoțită de o declarație șocantă.

- Advertisement -

NASA susținea că cele mai recente studii au demonstrat că satelitul Pământului este făcut din brânză. NASA a declarat că imaginea fusese captată în 1965 de sonda Ranger 9, cu câteva minute înainte de impact.

Faptul că Luna era făcută din brânză fusese confirmat și de fotografiile făcute de Telescopul Hubble. Tot în glumă, cei de la NASA au anunțat și presupusa dată de expirare a brânzei din care este făcută Luna.

2. Calul Troian – calul construit de greci pentru locuitorii din Troia în semna de pace. De fapt, ei au cucerit mai ușor cetatea cu această ”farsă” istorică.

The Trojan Horse stands inside the city of Troy in Warner Bros. Pictures’ epic action adventure „Troy,” starring Brad Pitt, Eric Bana and Orlando Bloom.
PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION.

3. Big Ben digital – BCC i-a păcălit pe londonezi că renumitul ceas va trece la formatul digital. Imediat au început protestele.

4. Miliardarul, OZN-ul și extratereștrii

- Advertisement -

Miliardarul Richard Branson, fondatorul Virgin Group, este autorul uneia dintre cele mai amuzante păcăleli de 1 aprilie din istorie. În 1989, Branson a comandat un balon cu aer cald, de forma unui OZN, pe care l-a dotat cu lumini de stroboscop.

Luminile au fost programate să clipească la fiecare zece secunde. În zorii zilei de 1 aprilie, Branson a lansat balonul, care în aer arăta exact ca o navă spațială.

Când soarele a început să răsară, OZN-ul a fost văzut deasupra autostrăzii M25 din Londra. Oamenii care făceau naveta au rămas înmărmuriți, mașinile s-au oprit, forțele de poliție s-au mobilizat, iar armata a intrat în alertă.

5. Zâna –Minune – un site pentru pasionații de magie a postat o poză fake cu o zână care ar fi fost descoperită de un bărbat care se plimba pe lângă un vechi drum roman.

6. Iceberg din Antarctica– un om de afaceri a dus în portul Sydney, pe o barjă, un iceberg imens despre care spunea că e adus din Antarctica. A început să plouă și abia atunci s-au prins că de fapt era spumă de ras..

- Advertisement -

7. Monstrul din Loch Ness – toate ziarele din lume au scris că niște exploratori au găsit cadavrul monstrului de peste 5 metri! De fapt era o biată focă-elefant.

8. Britney Spears – un site de muzică a scris în 1999 că artista are de fapt 28 de ani în loc de 17. Articolul era atât de bine documentat, încât multă lume a mușcat farsa!

9. Deținuți eliberați – un ziar românesc a scris că mai mulți deținuți din Baia Mare urmează să fie eliberați. Familiile deținuților s-au bucurat și au mers până la penitenciar să îi întâmpine… degeaba.

10. Hamburger pentru stângaci – Burger King a anunțat că va vinde un burger special creat pentru 32 de milioane de stângaci americani.