Array

Somnul pe partea stanga influenteaza sanatatea cum nu te-ai fi gandit vreodata

- Advertisement -

Stiati ca modul in care dormiti poate influenta cu adevarat sanatatea dumneavoastra generala? Modul in care dormi poate provoca: Gat si dureri de spate; Apnee de somn; Oboseala; Circulatie afectata; Stingerea musculara; Pirozis si dureri de cap; Probleme tumultuoase; Riduri prematura.

De obicei, oamenii dorm in multe pozitii diferite. Principalele pe care expertii le spun ca exista sunt: ​​pe o parte, pe spate si pe burta. Cu toate acestea, exista multe variabile. Deci, daca dormiti de partea dvs., va veti mentine mai confortabil si veti scadea riscul de intrerupere a somnului. Astfel, va vom prezenta beneficiile de a dormi pe partea stanga. Cand ii descoperiti, o veti incerca cu siguranta!

Beneficii de dormit pe partea stanga: Preveniti arsurile nocturne – Daca aveti boala de reflux gastroesofagian (GERD) sau regluzie acida, trebuie sa incercati sa dormiti pe partea stanga. Acest lucru va pune stomacul sub sfincterul cardiac, care este responsabil pentru conectarea esofagului la stomac.

- Advertisement -

Daca dormiti pe partea stanga, continutul in stomac nu va putea sa curga inapoi in esofag si acest lucru va impiedica acid refluxul. Functia imbunatatita a splinei – Splina este, de asemenea, pe partea stanga a corpului si face parte din sistemul limfatic. Daca dormiti pe partea stanga, aceasta va ajuta splina sa functioneze mai bine. Gravitatea sporeste fluxul sanguin catre splina si isi imbunatateste functia. Aceasta va contribui, in acelasi timp, la filtrarea impuritatilor.

Ajutati ficatul sa nu conterga – Datorita faptului ca ficatul se afla pe partea dreapta a corpului, acesta poate deveni foarte aglomerat daca dormiti pe partea dreapta. Astfel, ar trebui sa incercati sa dormiti pe partea stanga pentru a pastra substantele si toxinele sa fie neutralizate de ficat inainte de a fi mutate din corp sau acumulate in ficat.Imbunatateste drenajul sistemului limfatic – Ceea ce face sistemul limfatic este eliminarea impuritatilor si a toxinelor din organism.

Unii experti au aflat ca aceasta pozitie va permite acestui sistem sa se scurga in canalul toracic plasat pe partea stanga mult mai bine. Prin urmare, in acest fel veti accelera si veti facilita indepartarea toxinelor din organism. Mai mult decat atat, sistemul limfatic foloseste proteina care a scapat din celule, prin urmare, daca dormiti pe partea stanga, aceasta va aduce acest lucru ori de cate ori ar trebui sa mearga.

Beneficiu pentru femeile gravide – Multe femei cred ca este mai bine sa doarma pe partea dreapta in timpul sarcinii, acest lucru nu este gresit.

Cu toate acestea, ei trebuie sa stie ca dormit pe partea stanga va oferi multe beneficii, mai ales in ultimul trimestru. Beneficiile: Salveaza ficatul de greutatea nedorita, permitandu-i sa faca multe functii. Ajuta la cresterea circulatiei sanguine: Functia de inima normala – Expertii recomanda sa dormiti pe partea stanga datorita faptului ca partea stanga a inimii pompeaza sange spre corp.

Acest lucru faciliteaza functionarea corecta a inimii in timpul somnului. In plus, aceasta pozitie va ajuta sistemul circulator sa utilizeze gravitatea ca beneficiu. Imbunatateste gura pentru a va ajuta sa scapati de produsele reziduale

- Advertisement -

In partea stanga se afla supapa ileocecal (IV), care conecteaza intestinul mare si cel mic. Deci, daca doriti sa intensificati eliminarea corespunzatoare a deseurilor, va trebui sa dormiti pe partea stanga. Acest lucru va ajuta produsele reziduale sa treaca de la mic la intestinul gros si sa permita gravitatiei sa-si faca lucrarile si sa stimuleze miscarea obisnuita a intestinului.

Deci, acum ca stiti cat de utila poate dormi pe partea stanga, ar trebui sa incercati. Ar putea fi dificil sa va obisnuiti cu asta la inceput, dar, daca incercati, va deveni un obicei si va veti bucura de toate beneficiile mentionate mai sus.