Array

Şoferul de camion adoptă un motan fără stăpân – iar acum acesta a devenit companionul său nelipsit de drum

- Advertisement -

Paul Robertson lucrează de ani de zile ca şofer de camion şi, în timp ce iubeşte ceea ce face, nu-i place să plece singur la drum. Robertson este un mare iubitor de animale, drept urmare a decis să adopte o pisică numită Howie.

De ani de zile, Howie stătea lângă Robertson, ţinându-i companie în călătoriile sale lungi. Când Howie a murit în 2017, Robertson a fost devastat. El a decis să adopte o altă pisică neglijată, aşa că s-a îndreptat spre un adăpost de animale pentru a-şi găsi un nou însoţitor.

Personalul adăpostului i-a prezentat lui Robertson un motan roşcovan pe nume Percy. Robertson şi-a dat seama repede că Percy era cea mai potrivită alegere pentru el.

- Advertisement -

Percy nu avusese o viaţă uşoară.
Locuise pe străzi şi în mod sigur participase la câteva lupte între pisici. Avea o leziune deasupra ochiului drept şi îi lipsea unul dintre dinţii canini. Dar, deşi Percy avusese un trecut greu încercat, era foarte iubitor. S-a ataşat imediat de Robertson, iar bărbatul a decis să-l adopte oficial.

Imediat după ce Robertson l-a adoptat pe Percy, au plecat împreună în prima lor călătorie mai lungă. Percy a îndrăgit imediat să-şi petreacă timpul în cabina camionului!În primele două săptămâni împreună, Robertson a condus mai mult prin Vestul mijlociu al Statelor Unite. Percy a văzut Parcul Național Badlands, Munții Stâncoși și o multime de turme de bizoni. Percy a iubit fiecare minut al călătoriei!

„Este foarte afectuos şi iubeşte să se cuibărească în poală, să se urce pe pieptul meu şi apoi să-şi lipească boticul de obrajii mei”, a scris Robertson pe Facebook. „Îi place să joace. Toarce mult. Şi, desigur, fiind o pisică: adoră să mănânce şi să lenevească.”

- Advertisement -

În timp ce Percy şi Robertson se aflau la o staţie de odihnă din Ohio, Percy a sărit din camion pentru a urmări nişte păsări. Robertson a alergat după el, însă Percy a fost mult mai rapid. Oricât l-a căutat, Robertson nu putut găsi motanul şi avea marfă de mii de dolari în camion pe care trebuia să o livreze. Cu inima grea, Robertson a fost nevoit să plece fără Percy.

Robertson a împărtăşit pe Facebook faptul că l-a pierdut pe Percy, iar abonaţii lui au intrat rapid în acţiune pentru a-l ajuta.

Aceştia au sunat la toate adăposturile de pe raza statului Ohio, sperând să-l găsească pe motanul roşcovan pierdut, dar din păcate nimeni nu-l văzuse. Când Robertson a ajuns la destinaţie, în statul Indiana, încă nu ştia unde este Percy.

Şi apoi, Robertson a observat o pată portocalie la picioarele sale. A privit în jos şi l-a văzut pe Percy străduindu-se să iasă de sub camion. Motanul inteligent se ascunsese sub corpul platformei. Percy era înfometat şi obosit, dar, din fericire, era în regulă. După acel incident, Robertson s-a asigurat că îl va supraveghea pe Percy ori de câte ori va mai deschide uşa camionului!

„Deunăzi m-am trezit râzând la una dintre nelipsitele sale năzdrăvănii şi m-am gândit: ‘E frumos să trăieşti de unul singur, uneori, pentru că poţi face totul aşa cum îţi doreşti – dar nu m-aş distra atât de mult dacă aş fi singur.’ Percy este o minune pentru viaţa şi sufletul meu”, a mai adăugat Robertson.

sursa