Array

Situațiile în care îți poți da seama cu adevărat de caracterul unui om

- Advertisement -

Viața omului – este un drum plin de urcușuri și coborâșuri, succese și dezamăgiri, fericiri și căutări, cunoștințe și prostii. Viața fiecăruia este atât de diferită și unică, că uneori spunem: „Despre viața ta ai putea scrie o carte”.

Și chiar așa și este. Fiecare dintre noi – este o vedetă pentru altcineva. Pentru o persoană sau mai multe, viața ta este un exemplu, care le oferă un scop în viață. Probabil tu ești universul cuiva. Imposibil de atins, atrăgător și uneori, prea dureroasă.

De foarte multe ori am auzit fraza: „I-am dăruit atâția ani din viața mea, însă așa și nu am aflat cum este el într-adevăr” sau „Am iubit-o atât de mult, însă ea m-a trădat”. Și începi să te gândești, putem noi să cunoaștem pe cineva destul de bine, pentru că sunt unele situații când tu procedezi în așa fel cum nu ai făcut-o niciodată.

- Advertisement -

Și nu trebuie să dai vina pe găurile negre, factorii externi și invidioșii. Vinovată este naivitatea noastră, prostia noastră ușoară, fantezia și credința că oamenii se schimbă și că persoana iubită va fi întotdeauna alături.

Durerea – este o stare a sufletului și a corpului așa cum este bucuria, furia și gelozia. Cu durerea te poți obișnui doar într-un singur moment: atunci când îi permiți să devină parte din viața ta. Cea mai puternică durere ni-o provoacă cei pe care îi iubim cel mai mult și cei în care avem încredere.

Anume cuvintele lor dor cel mai mult, faptele ne scot din minți, iar indiferența ne omoară moralul. Primind o „lovitură”, nu trebuie să trăiești toată viața cu amintirea ei.

Trebuie să îți orientezi timpul și puterile pentru a reîncepe viața de la zero. Nu poți fugi de tine, chiar dacă ești un actor talentat. Gândurile tale – sunt GPS-ul tău, de aceea este important să le setezi corect de la început.

Uneori trebuie să îți privești persoana iubită dintr-o parte, pentru a înțelege că persoane ideale nu există, există doar „ai mei” și „cei dragi”. Iar pentru asta trebuie să arunci la o parte toate visurile despre lumea ideală și să privești cu capul limpede la faptele reale.

O persoană o poți cunoaște cel mai bine în aceste momente:

- Advertisement -

1. În singurătate – aici fiecare își scoate masca.

Doar în singurătate cu sine, noi putem să privim liber lucrurile care ne dor, să alungăm părerile celor din jur și să ne facem propriile gânduri.

Conștientul nostru vorbește cu noi atunci când este liniște, de exemplu, atunci când înainte de somn, mii de gânduri ne atacă, sute de întrebări, toate distrugându-le liniștea interioară. Doar în asemenea momente noi putem să rostim cu voce ceea ce ne dorim cu adevărat, de ce și de cine avem nevoie, la ce visăm și ce ne dorim.

Ceea ce ne doare rostim atunci când suntem singuri, din cauza fricii de a fi auziți de cineva.

Doar singurătate și o discuție sinceră cu tine însuți te vor ajuta să înțelegi ce îți dorești de la viață, te va scoate de sub influența celor din jur și a prietenilor din copilărie „nu ești în stare să faci asta”.

2. Într-o explozie de pasiune – doar atunci îți uiți toate regulile.

Din păcate, fiecare dintre noi este violent, în fiecare se păstrează un ligament negativ și furios.

În timpul certurilor, din noi curg șiroaie de cuvinte urâte, învinuiri, amenințări și, oricât de ciudat ar părea, sinceritate. Pentru că noi știm punctul slab al celui cu care vorbim și apăsăm pe el și mai mult.

- Advertisement -

Noi suntem niște sniperi: vedem doar ținta și nu avem limite. Anume în aceste momente noi ne dezbrăcăm sufletul și gândurile.

Trebuie să îți fie frică de tine în asemenea momente, pentru că uneori ne permitem atât de multe, pentru că mai apoi să nu putem să ne iertăm pe noi înșine.

Noi singuri alegem cum să trăim, ce să facem și cu cine să discutăm. Noi ne scriem istoria cu mâna noastră, bazându-ne pe experiențele trăite și speranțe, însă în momentele de pasiune se deschid limitele noastre neștiute, și de multe ori, ele nu sunt motive pentru mândre.

3. În circumstanțe noi – aici fiecare este lipsit de obiceiuri.

Noi oamenii suntem sisteme, robi ale tehnologiilor și sihaștri ai momentului. În fiecare din noi este ascunsă un sistem amplu de contopire cu circumstanțele.

Oamenii se obișnuiesc cu toate, la orice vârstă și în orice situație. Cineva muncește și îndură greutăți pentru a ajunge la mal, altcineva se lasă purtat de val ca și cum ăsta ar fi singurul mod de a supraviețui.

Și nici unul dintre ei nu poate fi certat sau lăudat, pentru că judecătorii sunt neprihăniți, însă fiecare dintre noi are cel puțin un păcat pe suflet. Și doar un nou loc, schimbarea colectivului sau „evacuarea” din zona de confort ne arată adevărata față. Noi toți purtăm măști și automat le schimbăm atunci când avem nevoie. .

Alături de cei apropiați, de prieteni, în echipă, noi purtăm masca cea „bună”. Pentru că alături de ei ne dorim întotdeauna să fim mai buni decât suntem în realitate, însă dacă vom fi sinceri cu noi înșine, atunci pentru a atinge idealul va trebui să străbatem o cale lungă.

Însă asta nu este nimic fatal sau strașnic, pentru fiecare dintre noi avem o persoană alături care ne iubește așa cum suntem, împreună cu păcatele pe care le avem pe sufletul nostru.

Iar pentru o asemenea persoană trebuie să trăiești, să creezi și să dai viață. =

Nu îți fie frică de greșeli, ele sunt create pentru a fi făcute. Însă ține minte că și răbdarea apropiaților noștri are o limită.