Array

Protejați încălțămintea de sare: metode simple pentru modele din piele, năbuc și piele întoarsă!

- Advertisement -

Pe timp de ghețuș, străzile sunt presărate cu amestec de sare și nisip, pentru ca zăpada să se topească mai repede și pentru a reduce numărul de traumatizări. Însă compoziția de zăpadă nu doar împovărează deplasarea, dar continuă să ne complice viața, chiar și când ne întoarcem acasă.

Sarea corodează orice material natural. După ce se usucă, acest amestec cu sare lasă pe încălțăminte niște urme inestetice, care uneori nu se îndepărtează chiar atât de ușor (în special în cazul pielii întoarse). Astăzi vă vom povesti despre metodele de îndepărtare a urmelor de sare, pentru ca încălțămintea preferată să vă servească mai mult timp.

- Advertisement -

1. Când vă întoarceți acasă, spălați imediat încălțămintea din piele cu apă caldă, nu fierbinte. Apoi înfășurați locurile murdare cu prosoape de hârtie sau hârtie igienică și lăsați cizmele să se usuce. Sarea va fi absorbită de hârtie. Dați cizmele uscate cu cremă pentru copii.

2. Soluția de oțet de 9% vă va ajuta să îndepărtați urmele de sare de pe încălțămintea din piele. Amestecați oțet cu apă în proporții de 3:1 și ștergeți unde e necesar cu soluția obținută.

3. Uleiul de ricin este un remediu naturist foarte cunoscut în lupta contra petelor de sare. Prelucrați încălțămintea curată și uscată cu o cârpă moale cu puțin ulei de ricin. Dacă petele albe nu vor dispărea, atunci repetați procedura. Apoi luați o perie uscată și ”pieptănați” pielea întoarsă.

- Advertisement -

4. Încălțămintea din piele întoarsă arată extraordinar, dar îngrijirea ei este puțin mai complicată. Ca să curățați cizmele din piele întoarsă, dați o cratiță cu apă în clocot și țineți încălțămintea deasupra aburilor.

5. Soluție pentru pielea întoarsă și năbuc. Amestecați 1 lingură de amoniac cu 1 lingură de apă caldă. Frecați petele cu un burete înmuiat în soluția obținută. Când suprafața se va usca, prelucrați încălțămintea cu o perie din silicon specială pentru piele întoarsă.

Acum, când încălțămintea dumneavoastră arată din nou impecabil și petele de sare au dispărut, prelucrați-o cu vopsea specială. Ea vă va ajuta să obțineți o culoare uniformă și va crea un strat protector împotriva apei.

Pentru pielea netedă, alegeți produse pe bază de ceară naturală de albine și nu pe silicon, deoarece acestea din urmă deteriorează încălțămintea la fel ca sarea. Pentru pielea întoarsă și năbuc cele mai potrivite sunt produsele sub formă de spray.

Mult spor!