Array

Probleme în Bucureşti! De ce apa de la robinet are un gust ciudat. Apa Nova răspunde

- Advertisement -

Locuitorii din București se plâng de două zile că apa de la robinet are un miros puternic de clor și un gust ciudat. Oamenii au cerut explicații celor de la Apa Nova, care au precizat că în urma unui incident neprevăzut pe râul Argeș au fost nevoiți să crească nivelul de clor și au dat asigurări că situația va reveni la normal în următoarea perioadă.

Mulți locuitori din Capitală se întreabă dacă apa de la robinet este sigură pentru consum, mai ales după ce, în 2017, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a tras un semnal de alarmă cu privire la calitatea apei din 12 localităţi din judeţ. Apa Nova i-a asigurat că apa pompată din râurile Dâmbovița și Argeș este în permanență verificată și supusă analizelor amănunțite de laborator, conform Legii calității apei potabile mr. 458/2002 și Hotărârii nr. 342 din 04.06.2013.

Apa de la robinet are un gust ciudat în București
De două zile, locuitorii din Capitală se plâng că apa caldă şi cea rece au un miros puternic de clor, iar cea rece are un gust ciudat. Reprezentanții Apa Nova le-au spus că știu despre acest lucru, dar nu este vorba despre nimic periculos, ci doar despre creșterea nivelului de clor, ca urmare a unui incident apărut pe râul Argeș. Nivelul de clor va fi scăzut treptat în perioada următoare, iar situația va reveni la normal.

- Advertisement -

Consumatorii trebuie să știe că apa potabilă are în unele momente un miros mai puternic de clor în momentul în care pleacă din stația de tratare, iar uneori culoarea este maro din cauza avariilor care apar pe conducte. De fapt, problemele reale nu vin de la stațiile de tratare sau din râuri, ci de pe conductele vechi de zeci de ani prin care apa este adusă în casele oamenilor. Preventiv, cei care doresc pot instala filtre suplimentare pe robineți.