Array

Povestea celei mai lungi masini din istorie: avea jacuzzi si…HELIPORT

- Advertisement -

Cea mai lunga masina din lume, inregistrata si in Cartea Recordurilor, a masurat 30 de metri. Aceasta, avea 26 de roti si era dotata cu jacuzzi si chiar cu un heliport.

De-a lungul vremii, in Cartea Recordurilor au fost trecute numeroase „dubiosenii”. La capitolul lucruri bizare s-ar putea incadra si cea mai lunga masina din lume. Vehiculul a fost creat de Jay Ohrberg, cel care a mai construit masinile din Dukes of Hazard, Knight Rider, Back to the Future ori Starsky and Hutch.

Limuzina intrata in Cartea Recordurilor pentru lungimea sa a plecat de la un Cadillac Eldorado. Dupa modificare, din fosta masina nu a mai ramas cam nimic, in afara de grila din fata. In urma modificarii, vehiculul a ajuns sa numere 26 de roti, dintre care 6 viratoare si 8 plasate la mijloc.In spate a fost montat un mic heliport, iar in interior avea canapele, fotolii, televizoare, baruri si chiar mese.

- Advertisement -

Capacitatea totala era de 50 de persoane.

Desi functionala, masina a fost folosita foarte putin, pentru ca era aproape imposibil de condus printr-un oras. Data fiind lungimea de 30 de metri, soferilor le era extrem de dificil sa vireaze si blocau adesea traficul. Candva cea mai lunga masina din lume, aceasta a ajuns abandonata in spatele unui muzeu din Mineola, SUA.

Citeste si: Diana Stoica este tanara care a facut muzica moldovenească să răsune in intreaga lume !

„Mama mea radiază de fericire când îmi vede succesele, iar tatăl meu umple batista cu lacrimi de fericire” – asta spune Diana Stoica despre oamenii cărora le datorează viața și taletul. Are numai 19 de ani și o mulțime de căi care i s-au deschis: e studentă în primul an la Facultate de Jurnalism și Științe ale Comunicării, iar ieri pe YouTube a fost lansat clipul pentru piesa „Muzica răsună” – o semnătură a rapperului Kapushon. Marin Crețu se arată mândru pentru „descoperirea” sa, iar noi am fost curioși să afăm poveste Dianei. Am descoperit un ghemotoc viu de energie și dorință de a ferici lumea.

Dragă Diana, aflăm despre talentul tău abia după ce ieri, Kapushon a făcut acest anunț întregii lumi. Vrem să ne spui întâi de toate cum a ajuns muzica în viața ta. Crezi că talentul se muncește, sau se moștenește?

- Advertisement -

Încă de când mă țin minte cânt. Chiar dacă nu o făceam pe scene, o făceam pe scaunul de acasă ori de la rude. Iar începând cu grădinița și până-n prezent (la școală, liceu, facultate) nu a fost eveniment la care să nu cânt. Dacă până la vârsta de 16 ani am activat în sat doar în cor și ansamblu, păi de când am venit în oraș la liceu, s-au schimbat lucrurile.

Să fiu sinceră, nici nu aveam de gând mai departe să am în prim-plan muzica, până când, la Balul Bobocilor de la liceu, m-a văzut domnul Marcel Stoian – profesor de muzică, propunându-mi să merg la studio-ul dumnealui. Astfel am ajuns să fiu solista Ansamblului Vocal „Tinerețe Floare”, condus de acest prea bun profesor și prieten.

De aici a început totul: concerte, concursuri, festivaluri, evenimente etc. Și, după 3 ani de activitate pe scenă, mi-am zis că la sigur trebuie să fac asta mai departe și mult mai aprofundat. În ce privește talentul, pot spune următoarele: Talentul constituie doar 1%, iar 99% sunt muncă. Nu zic, sunt cazuri excepționale când talentul e mai mult decât atât, dar dacă nu mai muncești și pui efort maxim, el nu te ajută practic la nimic. Eu muncesc foarte mult și tot știu și-mi zic că trebuie mult mai mult pentru a ajunge unde vreau. Nu există idealuri, dar mereu trebuie să tindem spre ele.

Al doilea lucru firesc pe care te rog să ni-l dezvălui ține de alegerea ta academică. De ce ai ales specializarea „jurnalism”, în ce comunități dedicate jurnaliștilor te implici și cât de bine îți împaci/vei împăca cele două vocații?

Iar cea mai plăcută ocupație este atunci când mergem în teren și adunăm informații pentru a face materiale jurnalistice. Pentru mine, și jurnalismul este o artă, nu oricine poate fi un jurnalist adevărat și echidistant. Iar ce ține de mine, fac și o să fac și muzică, și jurnalism. Am două căi prin care pot face lumea mai fericită, veselă și mai bună. Astfel am decis eu să combin frumosul și plăcutul, pentru a crea o adevărată artă.