Array

Pompierii avertizează oamenii să nu-și lase sticlele de apă în mașină

- Advertisement -

Potrivit unui  articol al Centrului de Cercetare pentru Epidemiologia Dezastrelor, 90% din toate calamitățile naturale sunt legate de apă. Dar furtunile, inundațiile, tsunami-urile și secetele nu sunt singurele amenințări cu care ne confruntăm. După cum arată articolul nostru, ar trebui să fim foarte atenți chiar și cu o sticlă mică de apă într-o zi fierbinte.

Cum se întâmplă:

Ați încercat vreodată să aprindeti o foaie de hârtie folosind o lupă sub lumina directă a soarelui? Aceasta implică același proces ca și acesta.

Când razele solare trec prin plastic și lichid, are același efect ca o lupă. Într-un test efectuat de Departamentul de Pompieri al orașului Midwest , lumina soarelui care a trecut printr-o sticlă de apă a ajuns la 250º! E destul de fierbinte ca să te convingă să devii un pieton cu normă întreagă.

- Advertisement -

Aceasta este doar o consecință minoră în fotografia de mai jos. Cum poate fi evitată?

Măsurile de precauție pot părea destul de evidente, dar totuși dorim să le reamintim.

  • Încearcă să nu iei o sticlă de apă în mașină. Potrivit  National-Lottery.co.uk , un adult mediu uită 3 lucruri in fiecare zi. Stilul modern de viață, presiunea sporită și stresul sunt de vină pentru creșterea nivelului de uitare. Deci, sunteți sigur că o sticlă de apă în mașina dvs. nu va deveni una dintre aceste 3 lucruri uitate?
  • Dacă sunteți o persoană care nu poate trăi fără o sticlă de apă într-o zi fierbinte, setați un memento pentru telefon și luați o sticlă de apă cu dvs. ori de câte ori veți ieși. Acest lucru va dura câteva secunde, dar nu vei reveni la o mașină arsă.
  • Dacă nu doriți să transportați o astfel de sticlăcu tine, asigurați-vă că este  într-un loc în care razele solare nu poate ajunge la ea.

Alte amenințări:

Siguranța mașinilor noastre este mai puțin importantă decât sănătatea noastră. Această cercetare efectuată de Universitatea din Florida a constatat că plasticul utilizat în mod obișnuit în sticlele de apă poate elibera antimoniu și bisfenol A (BPA grozav) dacă este expus la lumina soarelui într-o anumită perioadă de timp. Cu cât mai multe sticle de plastic stau într-un mediu fierbinte, cu atât mai mult antimoniu și BPA sunt eliberate. Iată o scurtă listă de probleme pe care această problemă o poate provoca:

  • modificări ale nivelelor hormonale
  • Probleme cu inima
  • risc crescut de cancer
  • dureri de stomac
  • diaree
  • vărsături