Array

Origini Suprinzatoare ale unor alimente

- Advertisement -

Sper ca ati avut parte de o masa copioasa inainte de a vedea acest articol, pentru ca urmeaza sa discutam despre originile unor mancaruri la care poate nu v-ati fi asteptat.

1. Salata Caesar

Salata Caesar este faimoasă în întreaga lume și se află în aproape toate meniurile restaurantelor. Deși majoritatea oamenilor cred că numele ei vine de la împăratul roman Iulius Cezar, lucrurile nu stau deloc așa.

De fapt, salata provine din SUA și poartă numele lui Cesare Cardini, imigrantul italian care a creat-o.

- Advertisement -

2. Hamburger

Istoricii indica ca o forma mai veche de hamburger era servita inca de pe vremea lui Genghis Khan. Armata acestuia era tot timpul in miscare si au ajuns la concluzia ca cel mai bine era sa creeze un hamburger, pentru ca putea fi mancat cu o singura mana in timp ce cu cealalta mana isi conduceau calul.

3. Ardeii Chilli

Bucătăria Indiană este faimoasă pentru condimentele sale. Printre cele mai des folosite condimente se numără ardeii chili, care dau mâncării iuțeala specific indiană, insa originea sa este mai apropiata de Chile decat India.

Acest ingredient atât de drag indienilor nu își are originile în Asia. Ardeii chili provin din Mexic și au fost introduși în India de către comercianții portughezi la începutul secolului al XVI-lea

4. Tempura

Tempura este un fel de mâncare din fructe de mare și legume, învelite într-un aluat extrem de subțire, iar apoi prăjite în ulei. Acest fel de mâncare este asociat la scară largă cu bucătăria japoneză.

- Advertisement -

Cu toate acestea, japonezii au învățat să gătească tempura de la misionarii portughezi din Nagasaki.