Array

Orașul japonez care oferă locuințe gratis inclusiv pentru străini

- Advertisement -

În 1960 trăiau în orașul japonez Okutama peste 13.000 de oameni. Acum, numărul locuitorilor a ajuns la puțin peste 5.000. Autoritățile locale au făcut o statistică și au ajuns la concluzia că așezarea ar putea dispărea în curând dacă nu se iau măsuri de repopulare.

Potrivit CNN, în Okutama sunt în jur de 3.000 de case, dintre care 400 sunt vacante. Situația nu este mai îmbucurătoare nici la nivel național. Un studiu realizat în urmă cu 5 ani arăta că în Japonia erau 61 de milioane de case și doar 52 de milioane de familii.

Mai mult, până în 2065 se estimează că populația țării urmează să scadă de la 127 de milioane la 88 de milioane de locuitori. Institutul Național al Populației și Securității Sociale din Japonia a ajuns la concluzia că până în 2040 în jur de 900 de mici orașe și sate japoneze vor dispărea.În urma acestor date alarmante, autoritățile locale din Okutama s-au gândit să mai salveze din situație printr-un program social. Prin „Akiya Bank”, lansat în 2014, li se acordă case gratuite sau la prețuri simbolice celor dispuși să accepte câteva condiții. În program pot intra inclusiv străinii. Mai mult, se acordă și subvenții în valoare de 8.200 de dolari pentru renovarea a 100 de metri pătrați ai casei.

- Advertisement -

Însă, cei care vor să ia o locuință gratis în Okutama trebuie să nu fi împlinit 40 de ani și să aibă cel puțin un copil cu vârsta sub 18 ani. De asemenea, oamenii trebuie să devină locuitorii permanenți ai orașului și se angajează vă vor investi în modernizarea casei.

Programul le-a atras atenția și străinilor. Până acum s-au mutat nouă familii din Statele Unite și China.

Okutama se află în vestul metropolei Tokyo. Are patru școli și este legat de celelalte orașe printr-o cale ferată și autostrăzi. În apropiere de oraș este o zonă muntoasă, lacul Okutama și o cascadă spectaculoasă.

sursa; greatnews.ro