Array

Oamenii care se plâng de viață grea și sunt mereu nemulțumite îți fură energia vitală!

- Advertisement -

Când ești înconjurat de oameni care se plâng mereu, aceștia ajung să îți influențeze starea de spirit și te împovărează cu probleme care nici măcar nu îți aparțin.

În viața noastră există multe probleme. Ele există și la prietenii și cunoscuții noștri, și deseori suntem nevoiți să le ascultăm plângerile. Pe de o parte, este ceva firesc, oamenii își doresc să se destăinuie, să vorbească iar noi contribuim la acest lucru. Pe de altă parte, ascultarea permanentă a ofurilor străine ne stoarce de energie.

UncategorizedPersoanele care se plâng de viață grea și sunt mereu nemulțumite îți fură energia vitală!
PREV ARTICLE
Abilitatea de a manifesta empatie este considerată o calitate pozitivă. Dar este important să o folosiți în mod corect. Dacă după o conversație cu o altă persoană vă simțiți epuizată, atunci ar trebui să vă gândiți dacă e cazul să vă schimbați comportamentul.

- Advertisement -

În viața noastră există multe probleme. Ele există și la prietenii și cunoscuții noștri, și deseori suntem nevoiți să le ascultăm plângerile. Pe de o parte, este ceva firesc, oamenii își doresc să se destăinuie, să vorbească iar noi contribuim la acest lucru. Pe de altă parte, ascultarea permanentă a ofurilor străine ne stoarce de energie.

Influența unei persoane negative

Unele persoane povestesc despre problemele lor pentru a primi un sfat sau o susținere. Iar altele pentru a-și descărca energia negativă asupra altora. Trebuie să vă învățați să le deosebiți.

Probabil, persoanele care intră în cea de a doua categorie vă vor numi un egoist fără sentimente, atunci când le veți refuza să le mergeți în întâmpinare. Probabil, vor încerca să vă facă vinovați sau vor găsi alte motive. Nu e nimic grav. Drept recompensă veți primi un flux de energie pozitivă și un sentiment de respect pentru refuzul unei comunicări toxice.

Energia pe care o consumi plângându-te trebuie folosită pentru a depăși situațiile dificile. Prin urmare, este necesar să eviți să devii o persoană veșnic nemulțumită.

Totodată, este foarte important să înțelegi că nu ai datoria de a sta și a-i asculta permanent pe cei care se plâng la tine. Nu îți poți consuma energia pentru a te ocupa de greutățile altora când ai nevoie de ea pentru a-ți rezolva propriile probleme.

- Advertisement -

Așadar, ce poți face?

1. Distanțează-te

Dacă poți, încearcă să eviți oamenii care se plâng mereu, deoarece aceștia vor încerca să te manipuleze. Cu cât le acorzi mai puțină atenție, cu atât vei înțelege mai repede că nu este nevoie să îți consumi energia ascultând gândurile lor negative.

2. Fă-i să înțeleagă că trebuie să se ocupe singuri de propriile probleme
Chiar dacă o asculți când se plânge, este necesar să îi spui persoanei respective că problemele sale sunt generate tocmai de gândirea sa negativă.

În plus, ai grijă să nu te lași afectat de situația prin care trece ea. Sfătuiește-o să ia singură măsuri pentru a-și rezolva propriile probleme.

3. Nu îți arăta slăbiciunea

- Advertisement -

Oamenii care se plâng mereu îi manipulează pe cei din jur cu atitudinea lor negativă. Tocmai de aceea, este necesar să îți pui un scut care să le arate că nu ești dispus să îi ajuți în orice problemă cu care se confruntă.

Deși uneori empatia este inevitabilă, încearcă să controlezi situația. Astfel, nu vei simți nevoia să îți oferi ajutorul pentru rezolvarea unor probleme care nu au nicio legătură cu tine.

4. Stabilește anumite limite
Este dreptul tău să îi ceri unei persoane să nu îți împărtășească toate tragediile și problemele sale. Dacă te-ai săturat să îi asculți în fiecare zi gândurile negative, spune-i că nu te interesează aceste lucruri și că nu vrei să fii umărul pe care să își verse lacrimile.

Ai un prieten sau o rudă care se plânge mereu? Este timpul să iei măsuri! Nu îl/o încuraja să continue. În caz contrar, la un moment dat vei simți că negativitatea pe care o emană îți îngreunează propria viață