Array

O româncă, captivă în Dubai, cere cu disperare ajutor: „Tot ce vreau este să merg acasă!

- Advertisement -

O româncă din Pitești, arestată și apoi eliberată în Dubai, caută cu disperare ajutor.
Gulf News a publicat pe 7 ianuarie 2019 povestea unei românce, Vali Niculcea, în vârstă de 33 de ani. Femeia este în Dubai și a intrat într-o serie de probleme legale despre care spune că nu avea habar. Ea caută acum un avocat care să o scoată din încurcătura în care a intrat fără voia ei.

„Viața mea este un dezastru. Viza mi-a expirat, pașaportul nu este la mine și am mai multe procese pentru o datorie de 280.000 de dirhami

(n.r. – aproximativ 66.000 de euro). Nu pot plăti pentru că nu pot munci.

Am început să-mi pierd speranța”, le-a spus ea jurnaliștilor de la Gulf News. Niculcea a ajuns în Emiratele Arabe Unite în urmă cu mai mulți ani și a lucrat într-o cafenea. Totul a decurs normal până în 2015 când a intrat într-o afacere alături de un prieten.

- Advertisement -

Au deschis un magazin cu accesorii pentru narghilele în orașul Ajman aflat la 50 de km de Dubai. Românca a explicat jurnaliștilor că magazinul era înregistrat pe numele ei, dar afacerea era condusă de prietenul ei.

„Semnam cecurile, dar nu prea aveam idee despre ce se întâmplă”, a spus Niculcea. Afacerea a mers bine la început, dar în ianuarie 2017 prietenul ei a convins-o să plece în România pentru două săptămâni, timp în care el trebuia să rezolve niște lucruri cu magazinul.

„Mi-a spus că îmi va da de știre când lucrurile vor merge mai bine, astfel încât să mă pot întoarce. Dar nu am primit nicio veste și am devenit agitată”, a explicat românca. A vrut să afle ce s-a întâmplat, așa că s-a întors în Dubai în august 2017.

„Am fost arestată de cum am ajuns și apoi eliberată. Am descoperit că pe numele meu există un dosar pentru neplata chiriei apartamentului în care am locuit”, susține Niculcea. Din apartament i-au dispărut toate bunurile, chiar și cei doi iepuri pe care îi avea.

Și asta nu era tot. Niculcea a fost șocată să afle că pe numele ei există mai multe dosare pentru emiterea de cecuri fără acoperire. Atunci a început calvarul. Pașaportul i-a fost reținut de instanță, iar acum trăiește dintr-o alocație de șomaj pe care i-o oferă emiratul.

„Nu pot munci. De unde să achit datoria? Am nevoie urgentă de un avocat, dar nu-mi permit unul.
Vă rog, vă rog, ajutați-mă cu asistență juridică!”, s-a plâns ea jurnaliștilor.

- Advertisement -

„Nu sunt un om rău, tot ce vreau este să merg acasă și să-mi reabilitez numele”, a încheiat românca.

sursa