Array

O parabola inteleapta despre cum sa raspunzi invidiei si furiei altora

- Advertisement -

Intr-unul din satele japoneze traia un batran samurai. In Japonia samuraii erau considerati cei mai viteji, corecti si intelepti oameni. Era o adevarata onoare sa porti acest titlu.

Odata, un luptator tanar care auzise de acest batran samurai a venit la el. Tanarul era considerat cel rau si crud din mediul sau. Ii placea sa foloseasca actiuni provocatoare si ii ifuria mereu pe cei din jurul sau.

Auzind de batranul samurai s-a gandit ca trebuie neaparat sa-l provoace si sa-i arate cat de tare este. S-a dus la batran si a inceput sa arunce cu pietre in el, dar batranul isi vedea de invataturile sale, nici nu s-a clintit. Furios, tanarul a inceput sa-i adreseze cuvinte urate, batranul nici nu l-a auzit.

Daca a vazut ca nu reuseste nici asa sa-l faca pe batran sa reactioneze, a plecat. Invataceii batranului samurai au ramas uimiti ca mentorul lor nu reactioneaza. Au mers la el si l-au intrebat:

- Advertisement -

– De ce nu ai reactionat? Ti-a fost teama ca o sa pierzi?

Batranul si-a ridicat capul din cartile sale si le-a raspuns zambind:

– Daca cineva va veni la voi cu un dar si nu il acceptati, cine va detine acel dar?

– Darul va reveni celui care l-a trimis, au raspuns cativa ucenici.

– La fel si pentru invidie, ura si blesteme. Pana cand tu nu le accepti, acestea apartin celui care le-a adus.

Acest lucru este valabil si pentru insulte si furie. Pana cand nu le veti accepta, ele nu va apartin. Sunt ale acelui care le spune, deci nu va pot afecta viata, sanatate, emotiile si gandurile.

- Advertisement -

Lasati oamenii rai sa spuna ce vor, nu spun nimic despre voi, ci despre propriul caracter. Linistea ta este mult mai importanta decat rautatile unor oameni. Aveti grija de voi!

sursa: mesajeinspirationale.com