Array

O fetiță și-a denunțat tatăl, după ce a mințit-o că îi va construi un WC

- Advertisement -

O fetiță de 7 ani din India a mers la poliție, ca să-și denunțe tatăl că a „păcălit-o”, motiv pentru care ar trebui arestat.

Hanifa locuiește cu părinții în Ambur, un orășel din sudul statului Tamil Nadu. Locuința familiei nu are și o baie. Fiindu-i rușine să își facă nevoile afară, ea l-a rugat pe tată să îi construiască un WC.

Potrivit Unicef, în jur de 500 de milioane de persoane își fac nevoile în aer liber, iar mulți indieni nu au acces la toalete. Atunci când construiesc, nu le folosesc, scrie BBC News.

„Mi-era rușine să îmi fac nevoile afară și mă simțeam inconfortabil când oamenii se uitau la mine”, a spus Hanifa.

- Advertisement -

Ea a devenit și mai motivată să-și convingă tatăl să îi construiască o baie în casă atunci când a aflat de la școală despre riscurile la care se expune. Întrucât tatăl fetei nu s-a ținut de cuvânt, ea i-a făcut o plângere la poliție.

„Am fost prima din clasă încă de la grădiniță. Sunt în clasa a doua acum, iar el doar promite că va construi toaleta, însă este o strategie de a mă păcăli. Așa că vă rog să îl arestați”, a scris fetița.

În caz contrar, ea le cere polițiștilor măcar să îl oblige să se țină de promisiune. Tatăl fetei, Ehsanullah, a declarat pentru BBC News că începuse să construiască WC-ul, însă că nu a avut bani să îl termine, mai ales în condițiile în care nu are un loc de muncă.

„Am rugat-o să îmi mai dea mai mult timp, dar nu mai vorbește cu mine, pentru că nu mi-am respectat promisiunea”, a spus bărbatul.

Cu toate acestea, Hanifa nu este ușor de convins: „Cât trebuie să dureze? Îmi spune mereu că n-are suficienți bani, așa că m-am dus la poliție.”

Fata și mama ei au mers la poliție, cu o plasă plină cu medaliile și diplomele obținute de copilă. Comisarul a fost atât de șocat, că l-a sunat pe tată, care a venit de urgență, crezând că soția și fiica au pățit ceva.

- Advertisement -

„N-am crezut că se va întoarce împotriva mea”, a spus tatăl, după ce a văzut scrisoarea fetei.

Gestul fetei a impresionat autoritățile, astfel că plănuiesc să construiască 500 de toalete în cartierul în care locuiește fata.

„Ne bucurăm să vedem plângerea fetei. Organizăm cursuri la școală prin care încercăm să încurajăm copiii să îi convingă pe părinți să construiască WC-uri”, a spus comisarul de poliție.

Guvernul are în plan ca, până în 2019, fiecare locuință din India să fie dotată cu o toaletă.

sursa: stirileprotv.ro