Array

Nu mai sacrifiicati animalele! Sute de delfini au fost capturaţi în Japonia şi urmează să fie pusi pe masa japonezilor

- Advertisement -

Oraşul Taiji, din provincia Wakayama, din Japonia, a devenit celebru pentru vânătoarea de delfini, care are loc în fiecare an din septembrie până în aprilie, după ce documentarul „The Cove”, care tratează subiectul, a primit premiul Oscar în 2010. Într-o înregistrare publicată de CNN se pot observa mai mulţi delfini, separaţi de plase de pescuit, care încearcă să se elibereze şi să se întoarcă la grupurile lor.

Grupul Sea Shepherd Conservation Society spune că unii dintre ei sângerau şi că nu au mâncat nimic în ultimele 72 de ore. În timp ce o parte vor fi vânduţi către grădini zoologice şi delfinarii, restul animalelor vor fi sacrificate în cursul zilei de mâine, spun activiştii, şi vândute către magazine şi restaurante, pentru consum.

- Advertisement -

În timp ce această practică este condamnată de cele mai multe ţări occidentale, japonezii spun că pentru ei vânătoarea este o tradiţie locală, care nu e cu nimic diferită de sacrificarea vitelor sau a porcilor. Localnicii vânează delfini şi balene încă de la începutul secolului al XVII-lea, iar Taiji a devenit un centru important pentru vânătoarea de balene din 1675.

O balenă este văzută situată pe o navă de vânătoare de balene japoneză de cercetare în nord-vestul Oceanului Pacific, în această imagine realizată pe 1 august 2000. Japonia, cel mai mare consumator de carne de balene din lume, a negat acest lucru

Când întâlnesc un grup de delfini, pescarii japonezi introduc o bară metalică în apă pe care o lovesc cu un ciocan. Speriaţi, delfinii se începărtează de sursa zgomotului, fiind astfel conduşi către un golf, care este apoi blocat cu plase de pescuit. Animalele sunt lăsate peste noapte să se calmeze, după care pescarii se întorc, aleg şi separă exemplarele potrivite pentru vânzare, în timp ce restul sunt ucise, pe rând. Până de curând, metoda folosită era tăierea cu un cuţit în zona gâtului, delfinii sângerând până la moarte.

- Advertisement -

De cele mai multe ori, apa mării se colorează în roşu, din cauza cantităţii mare de sânge. Recent însă, guvernul japonez a interzis această practică, obligând pescarii să folosească un cui metalic, care este introdus în zona cervicală, moartea survenind în câteva secunde.

- Advertisement -