Array

Nu mai cumpărați avocado! Învățați cum să vă plantați și să cultivați propriul arbore de avocado cu fructe sănătoase

- Advertisement -

Avocado a devenit extrem de utilizat in dietele moderne, în ultimii ani. Fructul tropical a fost, de asemenea, obiectul a numeroase studii științifice, datorită capacităților sale de a imbunatati sanatatea noastra generala.

Fructul este bogat in vitamine si minerale esentiale precum fibre si uleiuri sanatoase, care mentin inima protejata si au numeroase beneficii pentru sănătate.

Acesta este motivul pentru care fructul este atât de popular si indragit. Popularitatea fructului avocado este în creștere, datorită versatilității acestuia.

Avocado poate fi adăugat la diferite feluri de mâncare și poate înlocui, de asemenea, produsele alimentare nu prea sănătoase, păstrând gustul la fel. Cu toate acestea, ele sunt uneori dificil de găsit, și pot fi costisitoare în unele piețe.

- Advertisement -

Acesta este motivul pentru care recomandăm creștere propriul copac avocado acasă. Nu e atât de greu cum pare, și vă va oferi o sursă nesfârșită de fructe sănătoase.

Iată ce trebuie să faci: Curăţă sâmburele de coaja.

Ca să începi, trebuie să îndepărtezi cu grijă coaja sâmburelui. La început poţi încerca cu vârful unui cuţit, însă cu mare atenţie pentru a nu tăia sâmburele. De asemenea, să fii atent să nu îndepărtezi pieliţa maro pentru că aceasta are rol de protecţie al seminţei.

Localizează partea de sus si partea de jos a sâmburelui de avocado

Unele seminte (Semintele sunt de fapt samburii fructului) de avocado sunt usor alungite. Altele sunt modelate aproape ca nişte sfere perfecte, dar toate seminţele au un vârf şi o parte de jos. Partea uşor alungita este vârful, iar partea plata este cea de jos. Pentru încoltirea unui sâmbure de avocado este foarte important să ştii care este partea de jos care dă rădăcina, pentru a fi băgată în apă.

Înţeapă 3-4 scobitori în sâmburele de avocado Ia 3 scobitori şi bagă-le în sâmburele de avocado, repartizate uniform în jurul circumferinţei. Aceste scobitori au rolul de schelet şi vor permite ca partea de jos a sâmburelui să se odihnească în apă, deci scobitorile trebuie să fie prinse bine. Se recomandă să fie poziţionate cu vârful puţin în jos, astfel încât o parte mai mare să stea în apă. Pune sâmburele de avocado jumătate scufundat într-un pahar cu apă Poţi folosi un pahar sau un bol cu apă pe care îl aşezi mai apoi pe un pervaz, la lumina soarelui.

- Advertisement -

Este important să foloseşti un pahar prin care poţi să vezi cât de cât, pentru a putea observa când încolţeşte sâmburele de avocado sau când trebuie să schimbi apa. Multe persoane recomandă să se schimbe apa zilnic, dar din proprie experinţă, am ajuns la concluzia că e mai bine să schimbi apa o dată la 5-6 zile.

Asigură-te că schimbi apa în mod regulat, pentru a preveni apariţia mucegaiului, a bacteriilor şi apariţia unor ciuperci care pot opri germinarea semintei.

Aşteaptă să încolţească seminţele de avocado!

Sunt multe articole pe net care ne spun că perioada de germinare poate dura între 2-4 săptămâni. Din experienţa mea, este nevoie, de obicei, de cel puţin 8 săptămâni pentru a încolţi, aşa că trebuie să ai multă răbdare.
Iată însă procesul la care vei asista: Partea de sus a seminţei se va usca şi se va forma o fisură, iar pielea exterioara maro va cădea.

Fisura se va extinde pana în partea de jos şi prin crăpătură o rădăcină mică va începe să apară.
Rădăcina va creşte mai mult, şi mai mult (poate deveni puţin lemnoasă) şi în cele din urmă, un vlăstar mic va apărea în partea de sus a sâmburelui.

Să fii atent ca rădăcina să nu cumva să rămână fără apă, pentru că astfel vei rămâne fără plăntuţă.
Plantează copacelul de avocado în pământ când este înalt de aproximativ 15 cm
Atunci când tulpina de avocado atinge înălţimea de 15-20 cm, se plantează într-un sol bogat în humus, într-un vas cu diametrul de 26 cm, lăsând jumătatea superioară a seminţei de avocado expusă la lumină. Ghiveciul se plasează pe un pervaz însorit. Copacul de avocado iubeşte soarele. Cu cât mai mult soare, cu atât mai bine!

Udarea şi creşterea copacului de avocado
Planta de avocado are nevoie de udări frecvente. Solul trebuie să fie mereu umed, însă nu saturat. Îngălbenirea frunzelor este un semn de prea multă apa, în acest caz lasă pământul să se usuce câteva zile.

- Advertisement -

Ciupeşte frunzele pentru a încuraja ramificarea
Atunci când tulpina ajunge la 30 cm, ciupeşte (îndepărteză) ultimele 2 seturi de frunze. Acest lucru va încuraja creşterea unor muguri laterali şi a mai multor frunze, ceea ce va face planta mai stufoasă. De fiecare dată când planta mai creşte încă 15 cm, ciupeşte ultimele 2 frunze din partea de sus.
Trebuie sa aveti multa rabdare!
Sursa: calatorinromania.com