Array

Motanul merge 20 de km pentru a-şi regăsi familia care l-a părăsit, apoi stăpânii cer adăpostului să-l eutanasieze

- Advertisement -

Chiar dacă familia lui Toby nu l-a mai vrut, el îşi dorea să fie în preajma lor la fel de mult ca în prima zi. Familia sa a renunţat la Toby, dar cel puţin i-au găsit o casă nouă. Potrivit SPCA (Societatea pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale) din Wake County, Toby a apărut la uşa acestei familii ca un motan vagabond, dar nu s-a putut adapta cu pisicile deja existente în locuinţă.

Drept urmare, aceştia l-au dat pe Toby la o nouă familie. Singura problemă a fost că Toby nu era pregătit pentru o nouă casă şi alţi stăpâni. Deci, el a mers 20 kilometri înapoi până la fosta lui casă. În loc să fie impresionaţi de ce mai frumoasă dovadă de iubire din partea unui motan, familia sa l-a condamnat la moarte.

„L-au dus într-un adăpost şi le-au cerut să-l eutanasieze”, a declarat Tora Lynn, director de comunicare al SPCA Wake County, pentru The Dodo. „Este sfâşietor să ştim că a bătut atâta drum înapoi până la familia sa şi acesta a fost răspunsul lor”.

- Advertisement -

Personalul adăpostului a fost impresionat de povestea lui Toby și a refuzat să-l eutanasieze.
În schimb ei au apelat la SPCA care au venit imediat să-l salveze pe Toby, asigurându-se că va avea parte de tratament medical corespunzător şi că se vor depune toate eforturile pentru găsirea unui cămin permanent.

„A fost testat pozitiv la Virusul Imunodeficienţei Feline şi, de asemenea, s-a descoperit că suferea de o infecţie respiratorie”, a spus Lynn. „L-am tratat pentru infecţie, care a durat ceva timp.”

El s-a dovedit a fi deosebit de afectuos cu personalul SPCA, dar a durat mai mult până când s-a ataşat de celelalte animale rezidente.
„Iniţial, motanul în vârstă de şapte ani, FIV pozitiv, nu a fost foarte încântat să împartă camera cu alte pisici, dar a devenit rapid favoritul voluntarilor”, a declarat SPCA.

Odată ce Toby s-a simţit mai bine şi era pregătit să-şi găsească un cămin permanent, fotografia lui a fost postata pe social media. Telefonele sunau neîncetat pentru a-l adopta pe Toby.
Michele Puckett din Raleigh, Carolina de Nord, a venit de urgenţă la adăpost pentru a-l întâlni pe Toby. Motanul a fermecat-o imediat!

- Advertisement -

„Nu a avut nici o ezitare”, a spus Lynn despre Puckett. „Ea se afla în timpul programului şi a renunţat la tot pentru a veni aici”.

Acum, Toby are doi prieteni umani și două pisici alături de care locuieşte.
„El este atât de drăgălaş şi iubitor”, a declarat Puckett pentru The Dodo. „De asemenea, el a devenit stăpân pe patul nostru, ca şi cum ar fi trăit aici dintotdeauna. Îi place să se relaxeze şi să se se tolănească pe pernele noastre.”

Este minunat să ştim că Toby are în final o familie iubitoare şi un cămin unde este iubit şi îngrijit.
„Îmi este imposibil să înţeleg cum cineva a putut să-l abandoneze şi să-l trimită la moarte sigură”, a spus Puckett. „Este şocant, dar suntem atât de recunoscători că a fost salvat”.

Femeia speră ca povestea acestui motan să crească gradul de conştientizare asupra importanţei de a oferi altor animale asemeni lui Toby o a doua şansă la viaţă.
„Există o mulţime de animale de companie care sunt cu uşurinţă abandonate de către familiile lor sau de crescători”, a spus Puckett. „Chiar sper că el îi va inspira şi pe alţi oameni să facă pasul şi să adopte un animal.”

Dorinţa noii stăpâne a lui Toby a devenit virală şi a fost preluată de zeci de publicaţii media.

- Advertisement -

„Am petrecut ultimele 36 de ore răspunzând apelurilor venite din partea ziarelor, site-urilor web şi posturilor de televiziune din întreaga ţară, despre motanul Toby.”
Mesajul acestei femei a primit valuri de apreciere din întreaga lume, ajungând cunoscut în Noua Zeelandă, Italia, Canada şi până în America de Sud.

sursa