Array

Judecătoarea care a retrocedat un sat întreg și condamnată la 7 ani, a fost eliberată după doar 3 luni

- Advertisement -

Florița Boloș, fosta judecătoare prinsă în flagrant, anul trecut, primind 12.000 de lei, după ce în trecut mai încasase o șp*gă de 5.500 de euro de la investigatori sub acoperire, a ieșit din pu$cărie, condiționat, pentru comportament exemplar.

Arădeanca a fost cond@mnată la 7 ani de detenție cu ex3cutare pentru opt incalcari ale legii, 8 fals intelectual, 2 de fals material si instigare la fals, scrie evz.ro.

Fosta judecătoare a retrocedat il3gal, un sat întreg. Sute de oameni s-au trezit străini la ei acasă. Un reclamant fictiv dădea în judecată un pârât fictiv, niciunul din personaje neavând legătură cu terenurile respective. În urma acestor acțiuni se pornea un proces în care se cerea pronunțarea unei sentințe care să ateste că reclamantul cumpărase terenurile de la pârât. În tot acest timp, adevărații proprietari nu știau ce se întâmplă, iar în final, contra unei șp@gi, judecătoarea dădea terenurile falșilor cumpărători pentru că cei reali nu erau citați.

- Advertisement -

A devenit cunoscută în toată ţara pentru şp@gile încasate. În anul 2013, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 12.000 de lei. Anterior, aceasta a mai luat 5.500 de euro de la anchetatori sub acoperire. Banii au fost primiţi pentru ca Boloş să emită sentinţe favorabile celor care plăteau, anunţă aradon.ro. Floriţa Boloş a schimbat practic „din pix” proprietarii a aproximativ 470 de hectare de teren agricol. Sute de oameni dintr-un sat s-au trezit străini la ei acasă în urma deciziilor de retrocedare date de judecătoare.

Deși a ex3cutat doar trei luni de închiso@re din pedeapsa de șapte ani, fosta judecătoare de la Ineu a fost eliberată condiționat, după ce, pe 17 ianuarie, Tribunalul a decis să admită cererea ei, după ce aceasta a prezentat o sedie de dovezi privid comportamentul exemplar în detenție.

Decizia Tribunalului Arad este definitivă.