Array

Intr-un final romanii au luat atitudine si opresc hotia!!!! Acestia opresc jaful padurilor noastre!!!

- Advertisement -

Romania este o tara extrem de frumoasa in care avem tot ce ne trebuie si daca am stii cum sa profitam un pic de ea am avea toate resursele pentru a ne descurca si chiar am putea sa ajumgem printre tarile fruntase din Europa. Insa datorita conducerii si deciziilor care se iau mai tot ce este de valoare in aceasta tara se trimite la export pe niste contracte mizere pentru tara dar foarte avantajoae pentru anumiti oameni.

Spre exemplu o mare parte din padurile noastre sunt taiate si trimise la export iar in scurt timp lemnul se intoarce la noi vandut la un pret extrem de mare sau su forma de mobila adusa din export.

In filmul prezentat mai sus, puteti vedea un grup de sateni ardeleni, nervosi si galagiosi, care incearca sa-si faca singuri dreptate, fiind total nemultumiti ca nu intervin autoritatile locale, iar padurile din zona sunt distruse sistematic, probabil cu acordul acestor autoritati; din pacate, ei nefiind bine organizati, creaza un moment de haos, ridica tonul la soferul care le spune ca el reprezinta doar firma de transport, neavand nicio vina in exploatarea lemnului brut. Asa dupa cum se cunoaste din anchetele mass-media, firma austriaca din Judetul Alba- Holzindustrie Schweighofer, este o firma de familie, are peste 700 de angajati, este cea mai mare fabrica de cherestea din tara noastra, fiind chiar prima din acest domeniu inca din anii 2000, aducand mii camioane cu lemn brut din toate zonele tarii si defrisand fara mila muntii nostri, candva acoperiti in totalitate de acest “aur verde”.
Cei din mass –media si voluntarii ecologisti, au incercat ani la rand sa obtina un punct de vedere al managerilor si directorilor acestei mari firme austriece, dar fara nici un rezultat, acestia refuzand sistematic sa dea vreo declaratie in presa.
Efectele defrisarilor se vad zilnic, atat prin distrugerea ecosistemelor de padure, migratia animalelor mari spre zonele populate, ne referim in special la ursi, mistreti si lupi, cat si mai ales prin distrugerile produse de alunecarile de teren, copacii avand un rol de-a fixa solul prin radacini, sa nu mai vorbim de ozonul pe care-l produc, deci de sanatatea oamenilor! Va asteptam cu opinii legate de aceste initiative luate de populatie.