Array

In plin protest jandarmii bulgari se predau si trec de partea multimii!!!

- Advertisement -

In ultima perioada toata lumea a criticat jandarmii pentru ce s-a intamplat la ultimul protest insa sa nu uitam si ca acestia ne-au fost alaturi in multe cazuri si ne-au salvt viata atunci cand am avut nevoie de ei. Nici unul dintre noi nu stie cu adevarat ce s-a aflat in spatele acelui protesc si ce ordine au fost date catre jandarmi. Insa putem vedea in clipul postat mai sus cum jandarmii bulgari se predau in timpul protestelor si in loc sa ii apere pe politicieni trec de partea multimii care protesteaza. Acestia si-au respectat  juramantul depus fata de tara, popor si drapel.

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române a fost 3 aprilie 1850când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei şi i s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. Ca urmare, legea prevedea că Regimentul de jandarmi din Moldova se împarte în două subdiviziuni, fiecare având zona de responsabilitate formată din câte şase ţinuturi (judeţe).

În perioada domniei lui Alexandru Ioan Cuza, Jandarmeria a fost supusă unui amplu proces de modernizare, ca de altfel toate instituţiile statului naţional modern român. Astfel, odată cu transformarea Regimentului de jandarmi în Legion de jandarmi, începe şi procesul de înlocuire treptată a escadroanelor şi companiilor de jandarmi, cu escadroane de dorobanţi, pe baza Ordonanţei nr.896 din 20 iunie 1864. Apoi, prin Legea de organizare a puterii armate în România, din noiembrie 1864 Jandarmeria este organizată pe principii noi, scoasă de sub administraţia Ministerului de Interne şi subordonată direct Ministerului de Război, ca element component al armatei permanente.

Legea Jandarmeriei din 1850 şi Regulamentul jandarmilor de oraş din 1665 au constituit principalele documente pe baza cărora şi-a organizat şi desfăşurat activitatea Jandarmeria, iar în perioada următoare au fost documentele care au stat la baza elaborării de noi legi şi regulamente.

- Advertisement -