Array

Iarna in 25 de momente! Aceste fotografii ne arată ce înseamnă cu adevărat o iarnă geroasă!

- Advertisement -

Iarna este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate. Vremea este mai rece în perioada iernii, fiind anotimpul cu cele mai mici temperaturi, zilele cele mai scurte și nopțile cele mai lungi

De-a lungul anilor, România s-a confruntat cu ierni aspre, cu ger și zăpadă viscolită, dar a avut parte și de unele mai blânde. Cele mai aprige ierni au fost 1954, 1969, 1985-1986, dar și 1995. Dintre toate episoadele de viscol ce au afectat România, iarna din februarie 1954 a fost cea mai grea, potrivit informațiilor apărute în media.

Iarna astronomică de pe planetă durează de la solstițiul de iarnă până la echinocțiul de primăvară [sursa nu este specificată în 332 zile][necesită citare], adică în emisfera nordică din 22 decembrie până în 21 martie, în emisfera sudică din 22 iunie până în 21 septembrie. În diferiți ani (pe Pământ), aceste momente astronomice cad în momente diferite (în zilele specificate).

Am realizat o colecție de foto „geroase” care ne demonstrează cum poate fi o iarnă adevărată. Priviți-le! Eu deja îngheț….

- Advertisement -

- Advertisement -

- Advertisement -

sursa: http://www.poatenustiai.ro