Array

FELICITARI! Mureșenii Paul Moldovan şi Cristina Tatar, campioni mondiali la dans sportiv!

- Advertisement -

 

România are prima pereche de campioni mondiali din istorie la dans sportiv. Perechea târgumureşeană Paul Moldovan si Cristina Tatar a reuşit ieri să obţină medalia de aur la Campionatul Mondial de la Beijing, la categoria 16-18 ani, secţiunea latino, una dintre cele mai puternice competiţii de dans sportiv, care reuneşte perechi de top din toată lumea.

Performanţa dansatorilor târgumureşeni vine ca o confirmare a rezultatelor excelente obţinute la German Open Latino de la Stuttgart din luna august, unde cei doi au obţinut medalia de argint. Acest rezultat vine să confirme ascensiunea fulminantă pe care o are dansul sportiv românesc în lumea dansului sportiv internaţional.

Cei doi campioni au acordat interviuri pentru Adevărul de Seară în urmă cu ceva timp. Paul afirma că dansul sportiv este cu siguranţă cel mai important element al vieţii sale şi nu ar renunţa la pasiunea lui niciodată. Ba mai mult, vrea să fie întotdeauna în top şi să îşi clădească o carieră ca dansator. „Nu îmi pot imagina viaţa fără dans, ar fi mult prea plictisitoare. Îmi doresc să dau întotdeauna ce-i mai bun din mine şi să dansez atât cât voi putea, la cel mai înalt nivel, pentru că nimic nu mă bucură mai mult decât atunci când simt că mi-am făcut treaba şi că sunt cel mai bun”, spune Paul Modovan.

- Advertisement -

Având o experienţă bogată în ceea ce priveşte dansul, Cristina nu îşi poate imagina o altă cale în viaţă. Va trebui să concureze cu dansatori mult mai experimentaţi, din grupe mai mari de vârstă, dar acest lucru nu o sperie: „Îmi doresc o carieră în dans sportiv, altceva nu îmi pot imagina că aş putea face. Practic, fiecare competiţie la care particip este un nou pas în această călătorie a vieţii mele”, declară Cristina Tătar.