Array

Fata cu Vioara și Band cântă, la Neatza, melodia „Într-o zi la poarta mea”

- Advertisement -

‘Neatza cu Răzvan și Dani este un matinal , prezentat de Răzvan Simion și Dani Oțil (Daniel Oțil Zeno[1]) pe postul Antena 1 începând cu anul 2008.Neatza este conceptul regizorului Miki Balbaie și a debutat în anul 2000.Primul prezentator al emisiunii Neața a fost Horia Brenciu,de aceea se aude frecvent expresia „strămoșul matinalului”.

Antena 1 este un canal de televiziune privat comercial din România. A fost lansat în 1993 ca televiziune regională care emitea în București și în zonele din jurul capitalei. În 2012 Antena 1 a fost al doilea cel mai vizionat canal de televiziune din România după Pro TV, având o cotă de piață de 16,8 %.[3]

Antena 1 este un canal generalist care difuzează jurnale de știri, emisiuni de divertisment, filme și seriale atât de pe piețele externe, cât și interne și transmisiuni sportive. Din 10 noiembrie 2010 postul nu se mai recepționează în Republica Moldova.

- Advertisement -

Din 28 noiembrie 2016 s-a lansat versiunea HD a postului, dar și al celorlalte canale al trustului Intact. Antena 1 live si emisiunile postului TV pot fi urmarite online pe platforma AntenaPlay.Observator este emisiunea de știri a postului Antena 1, una dintre cele mai vizionate din România. Emisiunea este difuzată zilnic, în cursul dimineții, la prânz, după-amiaza și seara. Prima ediție Observator a fost transmisă pe 29 noiembrie 1993, în ziua lansării televiziunii Antena 1[4].

Principala ediție Observator este difuzată în fiecare zi, în prime time, de la ora 19.00 și este prezentată în cursul săptămânii de Andreea Berecleanu. În weekend, Observatorul orei 19.00 este prezentat de Octavia Geamănu și Cosmin Stan. Observatorul matinal este difuzat începând cu ora 6.00 și este prezentat de luni până vineri de Olivia Păunescu și Valentin Butnaru. În weekend, ediția matinală a Observatorului îi are ca prezentatori pe Iuliana Pepene și Bogdan Alecsandru. Jurnalul de la ora 13.00 este prezentat de luni până vineri de Andreea Țopan[5], iar Observatorul orei 16.00 de Mihaela Călin. În weekend, la orele 13.00 și 16.00, Observator este prezentat de Anamaria Gudu[6].

Odată cu lansarea versiunii HD a postului Antena 1, pe 28 noiembrie 2016, Observator a venit cu un nou format, iar emisiunea este prezentată dintr-un nou studio, de 400 de metri pătrați. Tot la finalul lui noiembrie 2016 a fost relansat și site-ul Observatorului, observator.tv[8]. În mediul online, articolele site-ului apar sub marca „Stirile Antena 1 Observator”.