Array

Fapte neobișnuite din lume pe care probabil nu le veți găsi în ENCICLOPEDIE

- Advertisement -

Lumea este un loc uimitor. Doar când se pare că ați văzut totul, vă surprinde ceva nou. Chiar și lucrurile obișnuite transformă lumile noastre cu susul în jos când le vedem dintr-un unghi neobișnuit. De exemplu, se pare că 1/10 din rezervele de aur ale lumii aparțin gospodinelor indiene și există oameni care au o afectiune care ii face să doarmă o săptămână întreagă!

1. Steven Spielberg a vrut să conducă un film James Bond, dar a fost respins . Apoi și-a împărtășit problema cu prietenul său, George Lucas, care a spus că are o idee despre cum să facă un film James Bond, dar mai bine. Așa a fost creată Indiana Jones .

2. Elefantii pui isi folosesc trompa ca o suteza.

- Advertisement -
The elephant calf and elephant cow The African Forest Elephant, Loxodonta africana cyclotis. At the Dzanga saline (a forest clearing) Central African Republic, Dzanga Sangha

3. 1/10 din rezervele de aur din lume aparține gospodinelor din India.

Portrait of an India Rajasthani woman

4. În 1982, un om a reușit să se strecoare în Palatul Buckingham. A mâncat cheddar timp de 30 de minute și s-a plimbat în jurul locului. După ce a stat pe tron ​​și a băut o jumătate de sticlă de vin, a plecat.

Wine bottle with glass on wooden background

5. În timpul interdicției din SUA, proprietarii de viță de vie au produs suc de struguri solid concentrat numit „cărămizi de struguri” . Pentru a nu merge la închisoare, trebuiau să se asigure că strugurii nu erau culesi pentru a face vin. O idee perfectă de marketing, nu-i așa?

6. Persoanele care locuiesc în Kalachi, Kazahstan au un sindrom de somn ciudat. Oamenii se simt obosiți și somnoroși, iar unii chiar dorm timp de o săptămâna . Mulți oameni de știință au efectuat studii în acest sat, dar nu au aflat care este motivul pentru acest fenomen uimitor.

- Advertisement -

7. Merele pe care le cumpărăm în magazine au fost culese acum 6-12 luni . Înainte de a fi în magazine, ele sunt păstrate în frigidere speciale, cu niveluri foarte scăzute de oxigen, astfel încât să nu-și piardă aspectul.

8. Creatorii au făcut un exploziv foarte puternic, folosind materiale uzate, iar atunci când au realizat posibilele consecințe, au șters rapid episodul și au avertizat poliția că teroriștii pot folosi rezultatele acestui experiment pentru propriile lor scopuri.

9. Atomii sunt 99.9999999% spațiu gol. Dacă ați adunat toți oamenii lumii împreună și ați îndepărta orice spațiu gol din ei, omenirea ar fi de dimensiunea unei portocale .

10. Marina americană a înlocuit sistemul vechi de control al submarinelor cu controlerele Xbox 360 . Soldații noi au învățat să controleze submarinele mult mai repede .

11. Astfel, forma sticlelor Coca-Cola sa schimbat de-a lungul anilor . Dacă te uiți la ele de la stânga la dreapta, prima sticlă a fost eliberată în 1899, a doua în 1900, a treia în 1915, a patra în 1916, a cincea în 1957 și a șasea în 1986.

- Advertisement -

12. La sfârșitul războiului din Vietnam, o navă americană a trebuit să piarda un elicopter în valoare de 10 milioane de dolari, astfel încât un pilot cu familia sa să poată ateriza .

13. Foarte puțini oameni știu că culoarea naturală a părului lui Elvis Presley era blonda . Când era tânăr, și-a vopsit părul și oamenii si-l amintesc ca pe un macho cu părul întunecat.

14. La începutul secolului al XIX-lea, ketchup-ul a fost publicat ca un remediu pentru diaree și icter . A fost chiar folosit pentru pastile . Dar, mai târziu, această informație a fost dovedită greșită, iar ketchup-ul a fost vândut doar ca un sos.

15. Unii oameni cred că este posibil să se determine genul unui viitor copil de forma burtii femeii gravide . Ideea se aseamănă astfel: dacă burta crește doar înainte, este un băiat și, dacă devine mai mare pe laturi, este o fată. Chiar dacă aceasta este o idee populară, este o concepție greșită sau, cel puțin, nu a fost dovedită de nici o cercetare științifică. Forma și mărimea burtii depind de cât de înalta sau de scunda este femeia și de alți factori.