Array

Efectul miraculos al pilei de partid: de la contabila comunei Cârcea la conducerea ANAF

- Advertisement -

Imaginați-vă un jucător de fotbal legitimat la formația Viitorul Cârcea, în liga a patra din județul Dolj. A visat de când era copil să ajungă un mare fotbalist, dar atât a putut. Și-a cumpărat încălțări speciale, ca ale jucătorilor de la televizor, s-a antrenat asiduu, a dat probe la echipele mari, dar totul a fost în zadar. A rămas acolo, pe maidanul din Cârcea, până într-o zi când s-a petrecut un miracol: cineva l-a chemat direct la echipa națională și i-a dat banderola de căpitan.

Vi se pare un scenariu imposibil? Aveți dreptate. E un scenariu imposibil în fotbal și în multe alte domenii, dar perfect plauzibil în economia condusă de Darius Vâlcov și Eugen Teodorivici. Aici, miracolele sunt posibile și contabila primăriei din Cârcea poate ajunge peste noapte șefa Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), deși a dat mai multe probe de angajare la această instituție și nu a reușit să treacă niciuna.

Mihaela Triculescu (42 de ani) a fost numită la conducerea ANAF fără ca cineva să explice ce o recomandă pentru această poziție. Ea va coordona o instituție-cheie pentru funcționarea statului român: ANAF colectează impozite și taxe de ordinul miliardelor de euro, aplică legislația fiscală, demarează controale, combate evaziunea fiscală și frauda.

Nu există niciun CV care să ateste traseul profesional al Mihaelei Triculescu, iar în comunicatul emis de Guvern se menționează că „este licențiată în economie la Universitatea din Craiova și în ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii”.

- Advertisement -

citeste continuarea pe: recorder.ro