Array

Doi elevi geniali din Botoșani au fost admiși la Cambridge și Oxford. Oare câți români îi vor felicita?

- Advertisement -

Geniile din Botoșani admiși la cele mai prestigioase universități din lume.

Liceenii Ștefan Bălăucă, considerat ”Einstein de Botoșani”, care este și cel mai tânăr cetățean de onoare al municipiului Botoșani, și Alexandru Pitrop își vor continua studiile universitare la două dintre cele mai prestigioase universități din lume.

”Rezultatele elevilor de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani continuă să impresioneze: Ștefan Bălăucă și Alexandru Pitrop au fost deja admiși la cele mai prestigioase universități din lume:Cambridge și Oxford. Un moment de satisfacție, bucurie, împlinire și pentru colectivul didactic din întreaga școală”, a anunțat Cristina Chiriac, directorul Colegiului ”Mihai Eminescu”, pe contul său de Facebook.

- Advertisement -

Potrivit acesteia, Ștefan Bălăucă va studia științele, iar Alexandru Pitrop va fi un specialist în matematică.

Anul trecut, botoșăneanca Andreea Rotaru, tot de la Eminescu, a fost admisă la Oxford.

Ștefan Bălăucă este multiplu medaliat la olimpiadele naționale și internaționale de matematică, fizică, română, chimie.

Olimpiada este perioada de timp dintre două jocuri olimpice. Termenul provine din limba greacă Olimp care este un munte cu altitudinea de 2.917 m deasupra n.m. din Grecia. Olimpiada la vechii greci a durat la fel patru ani. Prima olimpiadă conform izvoarelor istorice a fost în anul 776 î.Hr. De la acest an începe numărarea anilor la greci, după alte izvoare olimpiada a început mult mai devreme. Termenul de olimpiadă din perioada mai nouă, consideră anul 1896 ca primele jocuri olimpice.