Array

De NECREZUT. Un parlamentar își desființează propria pensie specială! „E un furt”

- Advertisement -

Un parlamentar de Bistrița a luat decizia radicală de a face orice îi stă în putere pentru a elimina pensiile speciale.

Demersul lui Ionuț Simonca e susținut de colegii săi din PMP, alături de care a decis să depună la Parlament o inițiativă legislativă.

„O să propun o lege prin care să îmi desființez propria pensie specială!

Sunt parlamentar, dar consider că nu există niciun motiv pe lumea asta ca parlamentarii să beneficieze de pensii speciale. De altfel nicio pensie specială nu poate fi justificată, toți oamenii trebuie să primească pensii în funcție de contributivitate.

- Advertisement -

Împreună cu colegii din conducerea PMP, am decis să depunem în Parlament, în perioada următoare, un proiect de lege împotriva pensiilor speciale.

Vrem să le eliminăm pentru că le considerăm un furt din banul public.

Singurii care merită să aibă un statut special sunt veteranii de război și cei din teatrele de operații , cei care au luptat pentru onoarea României în întreaga lume. În rest, nu facem nicio concesie.

Aștept părerile dumneavoastră pe această temă, vreau să fiu sigur că fac exact ce trebuie. Deci: sunteți de acord cu desființarea pensiilor speciale?”, a scris Simionca pe Facebook.

Felicitări, sper că vă țineți de cuvânt! i-au scris prietenii virtuali.

Citeste si:  Un leopard rar si-a facut selfie-uri cu o camera lasata in munti. Cum a reusit

- Advertisement -

Fotograful Terry Townshend a avut o surpriza placuta atunci cand camera lui a surprins un leopard al zapezilor in habitatul sau natural. Mai mult, felina a fost cea care si-a facut singura pozele, ceea ce multi au numit chiar “selfie-uri”.

Townsend se afla intr-o expeditie in lantul muntos din nord-vestul Chinei, intr-o zona numita Valea pisicilor datorita numarului mare de feline masive din zona. Townshend a montat camera la o inaltime de 4.900 de m, habitatul normal al unui leopard al zapezilor din Platoul Tibetan.

“Sunt coplesit de bucurie,” a declarat Townshend pentru MailOnline. “Nu as fi crezut niciodata ca pot surprinde o poza in care un leopard al zapezilor sa se uite asa direct in camera.”

Leopardul zapezilor e una dintre felinele masive ce s-au adaptat la conditiile extreme, precum cele din Platoul Tibetan. Blana lui gri il ajuta sa se camufleze cu usurinta printre stancile si flora din regiune.

Potrivit WWF, specia e rara. Mai sunt aproximativ 4.000 de specimene in natura, insa guvernul Chinei a promis ca va investi sume semnificative pentru a proteja leopardul zapezilor, ce e in pericol din cauza pierderii habitatului si a vanatului.