Array

Dacă sistemul medical e bolnav, există o clasă de pacienți care îl îmbolnăvesc mai rău. „Acești indivizi sunt precum râia” – destăinuirile unei mămici internate într-un spital din România

- Advertisement -

Foarte mulți critică, și pe bună dreptate, condițiile din spitalele romanești. Dar ce faci atunci când pacienții nu au bun simț și consideră asistentele și infirmierele slugi personale.

Pe pagina personala de Facebook, Pavel Alina Mirona, o tânăra mămică din Covasna,  internata cu fiicele sale, dezvăluie o situație greu de imaginat.

„Bun, Suntem în spital….a apărut un virus nou, iar fetele mele care adună tot…nu au rămas indiferente! Până aici totul normal…cel puțin pentru mine, dar de aici începe distracția!

Să vă povestesc…

- Advertisement -

Toată lumea când vorbește de sistemul medical acuză….acuză condițiile de „cazare” acuză actul medical….majoritatea susțin că avem un sistem medical bolnav şi le dau dreptate! Dar oare si-a pus cineva întrebarea care sunt acei vinovați de acest sistem bolnav?

Vă dau eu răspunsul…pacienții ! Pacienții bolnavi, îmbolnăvesc și mai mult acest sistem medical!

Am ajuns ieri la urgență cu ambele fete! Coadă, plin….foarte mulți! Mă înarmez cu răbdare si-mi spun” asta este…ai de stat” Dar nu termin de gândit că apare o asistentă care îmi vede copilul leșinat de febră şi imediat suntem preluați, explicând celorlalți că este o prioritate! Am văzut privirile ucigătoare…dar copilul chiar avea 40 febră! Ok …suntem internate într-un salon cu alte 3 mamici cu copilași mici…același diagnostic!

Prima mămică are un băiețel de 2-3 ani care țipă cât il ține gura….un gen domnul Goe, dar cu Pampers…toată ziua cu mâinile pe geam ( nu contează că mai avea şi puțin pateu sau banană între degete). Mamița mândră tare de amprentele de pe geam…si nu vb de cum arată grilajul de la calorifer…ptr că dl.Goe, ca să ajungă la geam sărea întruna pe acel grilaj!

Intra dna infirmieră, mătură, spală…schimbă coşul si ne roagă să aerisim! Uff ce bine, mă bucuram eu…dar fericirea îmi e tăiată rapid de o altă mămică ” e curent şi ne îmbolnăvim” Ok….stăm aşa…în aerul asta închis, cu iz de Pampars…şi ca după o noapte intr-o cameră unde au dormit 4 adulți şi 6 copii ( 3 cu pampars si o fetiță cu olița sub pat)

Mă duc la 6 dimineața la toaletă ! Mă şi gândeam dacă o să mă pot spăla acolo! Frumos, curat, mirosul de dezinfectat îți dă o oarecare siguranță…Dupa 2 ore se trezesc fetele. ..”mami hai: periuțe, prosopele si la baie! „Surpriză mare….era de nerecunoscut! Hârtie pe jos, par cât e baia aia de mare, chiuveta cu resturi de spumă.. si fără sa exagerez, o mămică nu a nimerit vasul toaletei si a scăpat olița pe jos…si asa a rămas…Ok…am făcut stânga împrejur..

- Advertisement -

Vine masa!

Desi sunt noptiere noi, prevazute cu o parte pe care o poți folosi special pentru a lua masa, nimeni nu o folosește ! Toată lumea în pat precum la picnic! După ce termină de mâncat, arunca pe jos firmiturile (nu de alta dar înțepa prin pijamale) şi așteptam să vină o slugă sa ne măture mizeria….pentru ca noi nu putem! Avem copii bolnavi si mâinile ne sunt înțepenite (bine, asta nu e valabil dacă iesim la cafea si țigară) sau avem senzația că suntem într-un hotel de lux….Ok…trece,fie !Iau mătura si dau si pe la colege, că doar nu-mi cad mâinile! Dl Goe aruncă in urma mături mele cu covrigi!Mama zâmbește mândră ” nu e voie Io….” dar nu se apleacă să facă ceva!

Vine seara!

Au trecut vizitele! Eu am primit supă, ceai, suc …na, chestii normale, o colegă de suferință a primit o boxă portabilă! Să vă scriu ce am simțit când am început sa- l aud pe Guță?….nu, nu vă scriu pentru ca m-a socat mai tare cand am observat ca plăcea la toată lumea …

Acum a venit seara! Dl Goe a adormit după ce era să-şi fărâme căpățâna….camera mai amețitoare decât dimineață…dar nu ne-a tras curentul, pe jos napolitane aruncate…dar la 12 vine infirmiera -slugă, iar manelele s-au oprit la insistențele mele ( ce-i drept ca am ascultat si puțină populara….)

Suntem un popor civilizat….cu prea multe pretenții! Dacă sistemul e bolnav, există clasa de pacienți care il îmbolnăvesc mai rău …acești indivizi sunt precum râia ….