Array

Cum s-a transformat cocioaba unei bătrâne într-o casă ca-n reviste

- Advertisement -

Cadou incredibil în pragul sărbătorilor. Cum s-a transformat cocioaba unei bătrâne într-o casă ca-n reviste: „Povestea de viaţă a Elenei Nimiţan e plină de necazuri, dar cumva a reuşit să treacă peste toate”

Asociaţia „Acasă în Banat“ a făcut un cadou de excepţie pentru o bătrână de 72 de ani din satul Ersig (comuna Vermeş, judeţul Caraş-Severin), înaintea Sărbătorilor de Iarnă.

Elena Nimitan, o femeie de 72 ani din satul Ersig, poate avea o bătrâneţe mai senină. În urmă cu doar câteva săptămâni, locuia într-o rulotă friguroasă, căsuţa ei fiind pe pragul prăbuşirii. Acum, datorită implicării voluntarilor de la Acasă în Banat, are o locuinţă minunată.

- Advertisement -

FOTO: adevarul.ro
În doar câteva zile, echipa condusă de soţii Radu şi Nicoleta Trifan a transformat o cocioabă care abia se mai ţinea pe picioare, ai cărei pereţi stătea să cadă, la fel şi acoperişul.

“Povestea de viaţă a Elenei Nimiţan e plină de necazuri, dar cumva a reuşit să treacă peste toate. Şi peste moartea primului soţ, şi a celui de-al doilea, şi peste moartea uneia din fete, şi peste grijile de zi cu zi. La cei 72 de ani, s-ar putea scrie o poveste întreagă despre câte a pătimit şi a îndurat. Iar azi singurul ei venit, un ajutor social de numai 142 de lei, abia îi ajunge să plătească cele necesare, fetele ei nu fac faţă să o ajute cu prea multe, în afară de alimente, medicamente şi plata facturilor. Îi era teamă să mai intre în casa care stătea să cadă, aşa că de câţiva ani stătea într-o rulotă mică, primită de la comunitatea locală. În rulotă e groaznic de frig iarna şi cumplit de cald, vara, e un loc mic, unde nici nu se poate mişca”, a povestit Radu Trifan.

Acasă în Banat şi-a propus să o ajute pe femeia din Ersig. Tinerii au deja o vastă experienţă în a implica comunitatea în reabilitarea unor case dărăpânate.

FOTO: adevarul.ro
Minunea s-a realizat în doar trei zile! Casa bătrânei arată acum ca scoasă din revistele lucioase de amenajări interioare.

- Advertisement -