Array

Cele mai influente femei din Spania sunt 3 romance. Presa spaniola are cuvinte de lauda la adresa lor

- Advertisement -

Spania este una din tarile care numara cei mai multi imigranti romani. Putini stiu, insa, ca cele mai influente femei din Spania sunt 3 romance faimoase, care au ajuns sa influenteze opinia publica in materie de politica, mass-media si afaceri.
Marcela Topor, Mihaela Mihalcea si Anka Moldovan sunt cele trei romance care i-au cucerit pe spanioli, iar presa spaniola are doar cuvinte de lauda la adresa lor.

Cele mai influente femei din Spania sunt 3 romance faimoase. Cine este Marcela Topor

Marcela Topor este sotia lui Carles Puigdemont, presedintele Guvernului catalan. Romanca mai este cunoscuta si ca „Doamna Cataloniei”.
Cei doi sunt impreuna de 15 ani, iar nunta lor a avut loc in anul 2004, in Moldova.
Domnul si Doamna Cataloniei au impreuna doi copii si locuiesc cu totii in orasul Girona.
Dupa ce a studiat in Romania filologia si engleza, Marcela Topor are in Spania propria emisiune la un post local Catalan. Emisiunea se numeste ”Catalan Connections”, iar romanca se lupta pentru independenta regiunii.
In anul 2004 ea a mai fondat impreuna cu sotul ei un ziar care promoveaza ideile presedintelui regiunii catalane.

- Advertisement -

Cele mai influente femei din Spania sunt 3 romance faimoase. Cine este Mihaela Mihalcea

Mihaela Mihalcea este partenera lui Juan Luis Cebrian, unul dintre fondatorii ziarului „El Pais” si presedinte al trustului de presa PRISA. Romanca il insoteste pe Juan Luis Cebrian la diferite dineuri oficiale si este mereu apreciata pentru tinutele ei elegante.
Romanca activeaza in domeniul afacerilor si are doua companii care au ca principal domeniu de activitate comertul si consilierea in afaceri.

Cele mai influente femei din Spania sunt 3 romance faimoase. Cine este Anka Moldovan

Anka Moldovan activeaza in domeniul politic si se ocupa intens de conservarea culturii si traditiilor romanesti.
Ea este prima romanca deputat in Parlamentul regional de la Madrid. La alegerile locale din 2015 a fost candidat din partea Partidului Popular si astfel a ajuns primul deputat strain in legislativul din spaniol.
Pe langa implicarea ei in politica, Anka Moldovan este si absolventa a Istoriei Artelor, din cadrul Universitatii autonome din Madrid. Picturile romancei se regasesc in mai multe expozitii internationale de la New York, Paris, Berlin, Porto.

- Advertisement -

sursa: https://romanidinstrainatate.ro