Array

Cele mai frumoase și maiestuoase animale din lume. Impresionant!

- Advertisement -

Lumea naturală este plină de animale frumoase care dezvăluie minunile evoluției. Acest articol va prezenta zece creaturi care sunt capabile să vă captiveze imaginația.

Nu așteptați să recunoașteți multe dintre animalele din această listă. În timp ce unele ar putea fi familiare, natura ne oferă aproape nouă milioane de specii distincte. Frumusețea nu se limitează la sutele de animale pe care le putem identifica cu ușurință. Unele fapte amuzante vor fi furnizate despre fiecare dintre cele zece animale. Fie pentru supraviețuire sau împerechere, selecția naturală a înzestrat aceste creaturi cu adaptări anatomice neobișnuite și aranjamente spectaculoase de culoare

Cele mai frumoase animale din lume:
1. Molie de apus
2. Tigrul
3. Broască săgeată otrăvită

4. Pasărea Colibri cu coada bifurcată
5. Crabul bomboană
6. Râsul

7. Colobus roșu din Zanzibar
8. Pescărușul cu spate negru
9. Vulpea urecheată

10. Peștele mandarin

 

1. Molie de apus

Denumirea științifică: Chrysiridia rhipheus

- Advertisement -

Clasa: Insecta

Habitat: Madagascar

Molia de apus de soare din Madagascan (Chrysiridia rhipheus) este un lepidopteran unic colorat căutat de colecționari. Modelul său adesea asimetric de culori este cauzat de interferența optică și împrăștierea luminii de către scalele curbate parțial reflectorizante pe aripi. Moliile de apus au o anvergură de aripă de până la 11 cm și sunt adesea confundate cu fluturii datorită culorii, cozilor și obiceiului de a se odihni cu aripile verticale. Culorile lor luminoase luminoase avertizează prădătorii despre toxicitatea lor.

Oamenii din Madagascar consideră că molia reprezintă sufletul înviat al strămoșilor lor morți.

- Advertisement -

 

2. Tigrul

Nume științific: Panthera tigris

Clasa: Mammalia

Habitat: În toată Asia de Sud-Est

Tigrul (Panthera tigris) este cel mai mare și mai interesant dintre pisicile mari. Ele pot crește până la 3,3 metri în lungime și cântăresc peste 300 kg. Tigrii au o durată de viață de până la 26 de ani, deși toate cele șase subspecii (tigrii din Bengal, Siberia, Sumatra, Malaya, Indochina și Sud-China) sunt pe cale de dispariție, cu o populație totală mai mică de 4.000. Tigrul din Bengal este cel mai răspândit, iar cel mai mare este Siberianul.

Ei locuiesc în India, Asia de sud-est și în estul îndepărtat al Rusiei (Siberia). Blana lor dungată servește drept camuflaj în habitatul lor natural de ierburi lungi și zone împădurite. Sub blana, pielea lor este dungată în același model.

- Advertisement -

3. Broască săgeată otrăvită

Numele științific: Dendrobatidae

Clasa: Amfibia

Habitat: se găsesc în păduri tropicale, inclusiv în Bolivia, Costa Rica, Brazilia, Columbia, Ecuador, Venezuela, Surinam, Guyana Franceză, Peru, Panama, Guyana, Nicaragua și Hawaii.

Broasca săgeată otravitoare (Dendrobates) traieste in padurile tropicale din America Centrala si de Sud, crescand intre 1,5 si 6 cm in lungime. Persoanele indigene au folosit secrețiile toxice ale broaștei pentru a otrăvi vârfurile de săgeată, oferindu-i numele broaștei. Secretele, care sunt studiate în studiile medicale, ar putea fi folosite și ca relaxatoare musculare, supresoare pentru apetit și stimulente pentru inimă.

Culorile lor strălucitoare formează „modele de tip”, care servesc la îndepărtarea prădătorilor, sugerând o toxicitate nepalabilă. Există în jur de 175 de specii strâns legate de broasca țestoasă otrăvitoare care variază în dimensiune și colorare. Cele mai colorate sunt cele 5 din genul dendrobates.

 

4. Pasărea Colibri cu coada bifurcată

Denumirea științifică: Eupetomena macroura

Clasa: Aves

Habitat: Brazilia

Colibrița (Eupetomena macroura) trăiește în America de Sud, Centrală și de Est. Preferă zone semi-deschise, împădurite, regiuni de coastă și grădini, dar vor evita pădurile tropicale dense.

Are o coadă lungă și bifurcată, care conține jumătate din lungimea păsării de 16 cm. Penajul său este un amestec de verde, albastru și purpuriu, iar aripile sale înclină la aproximativ 20 de bătăi pe secundă, permițându-le să zboare florilor în timp ce se hrănesc cu nectar. Sunt agresivi față de alte păsări și  ar ucide păsări la fel de mari ca și șoimii!

 

5. Crabul bomboană

Nume științific: Hoplophrys oatesi

Clasa: Malacostraca

Habitat: Oceanul Indo-Pacific

Crabul bomboană (Hoplophrys) aparține unui gen monotipic, adică nu are specii strâns legate. Se dezvoltă până la 2 cm lungime și se poate camufla în culori luminoase pentru a se potrivi cu coralul care formează habitatul său. Pe lângă roșu, crabul poate deveni alb, galben și roz. Locuiește în Oceanul Indian și Pacific.

6. Caracal

Nume științific: Caracal caracal

Clasa: Mammalia

Habitat: Africa, Orientul Mijlociu, Asia Centrală și India

Caracalul (Felis caracal) numele provine din cuvintele turce kara kulak, adică „urechea neagră”. Are o serie de adaptări care îi permit să trăiască într-o gamă diversă de habitate. Acestea includ urechile sale lungi, ciupite și foarte flexibile, care îl ajută să audă cele mai mici sunete și picioarele puternice din spate care îi permit să sară câțiva metri în aer pentru a prinde păsările. De asemenea, mănâncă mamifere mici, gazele și reptile.

Caracalul trăiește în Africa și Orientul Mijlociu și poate crește până la un metru lungime, plus o coadă de 30 cm.

 

7. Colobus roșu din Zanzibar

Nume științific: Procolobus kirkii

Clasa: Mammalia

Habitat: pădurile din Zanzibar

Colobusul roșu Zanzibar (Procolobus kirkii) este o maimuță care trăiește numai pe Zanzibar, o insulă în largul coastei Tanzaniei. Ele sunt o specie pe cale de dispariție, cu mai puțin de 3000 de oameni rămași în sălbăticie. Oamenii din Zanzibar au păreri negative despre animal și le numesc „maimuță otrăvitoare” datorită mirosului lor neobișnuit. Ei trăiesc în grupuri de până la 50 de persoane, cu un raport de 1: 2 dintre bărbați și femei.

Colobusul roșu mănâncă frunze, semințe și flori pe care le găsește în păduri, zone de coastă și mlaștini. De asemenea, mănâncă fructe necoapte pentru că nu pot descompune zaharurile din fructe coapte. Sunt cunoscuți că mănâncă cărbune pentru a ajuta digestia.

 

8. Pescărușul cu spate negru

Denumire științifică: Ceyx erithaca

Clasa: Aves

Habitat: subcontinentul indian și Asia de Sud-Est.

Pescărușul cu spate negru (Ceyx erithaca) are o lungime de aproximativ 13 cm. Locuiește în sud-estul Asiei și în India aproape de râuri și râuri, în zone bine împăiate, împădurite. Acești răpitori mănâncă insecte și melci, precum și mici șopârle, broaște și crabi, pe malul râului. Construiesc cuiburi asemănătoare tunelului în malul râului, care poate dura până la un metru. Aceste cuiburi pot dura mai mult de o săptămână.

9. Vulpea Fennec

Nume științific: Vulpes zerda

Clasa: Mammalia

Habitat: Sahara din Africa de Nord, Peninsula Sinai, sud-vestul Israel (deșertul Arava) și deșertul arab.

Vulpea Fennec (Vulpes zerda) trăiește în Africa de Nord și în Sahara. Urechile sale uriașe pot crește până la 15 cm lungime. Ele simt de departe căldura corporală a animalelor și permit să localizeze prada subterană. Vulpea fennec este un animal predominant nocturn, care vâna mici mamifere, păsări și insecte pe timp de noapte. Poate trăi până la 14 ani și poate ajunge la o dimensiune de 40 cm, fără a include coada de 30 cm. Ele pot lătra, iar prădătorul lor natural este vulturul. „Fennec” este cuvântul arab pentru vulpe și este animalul național al Algeriei.

10. Peștele mandarin

Denumirea științifică: Synchiropus splendidus

Clasa: Actinopterygii

Habitat: originar din Pacific, variind aproximativ de la Insulele Ryukyu la sud de Australia.

Peștele mandarin(Synchiropus splendidus) înoată în sud-vestul Pacificului, în apropiere de Australia, Taiwan și Filipine. Gama sa de culori este similară cu cea a hainei purtate de un mandarin chinez imperial sau de un birocrat. Culoarea albastră provine dintr-un pigment celular care este unic pentru specie. Peștele mandarin are doar 6 cm lungime. Locuiește în lagune izolate și recife, mănâncă crustacee mici.