Array

Cei mai frumoși fluturi din lume. Nu credeam că există asemenea frumuseți!

- Advertisement -

Nu toţi iubim insectele, dar cu siguranţă mulţi suntem cei care adorăm fluturii: ne fascinează coloritul lor, forma simetrică şi povestea atât de tristă, care parcă ne spune că tot ceea ce este frumos e condamnabil sfârşitului abrupt.

Dar să ne oprim la primul motiv pentru care fluturii vor ocupa mereu un binemeritat loc în topul celor mai frumoase insecte: coloritul lor.

Vă prezentăm o galerie cu cei mai frumoşi fluturi din lume şi rămâne să ne spuneţi pe care îi găsiţi fascinanţi. Evident, topul nostru este supus subiectivitatii, aşa că dacă aveţi alte sugestii, le aşteptăm cu drag!

Fluturele Morpho Albastru – Fluturele Morpho Albastru este poate unul dintre cei mai mari şi mai frumoşi fluturi din lume, iar „casa lui” se află în pădurile din America Centrală şi de Sud. Fascinante la acest fluture sunt aripile de un bleu superb mărginit de negru pur. În afară de frumuseţea captivantă, fluturii atrag atenţia şi prin capacitatea de a se camufla: pe cealaltă parte a aripilor predomină maroniul, culoare ce îi ajută să se ascundă de prădători.

- Advertisement -

Fluturele Ulise – Fluturele Ulise ocupă un loc de onoare în topul celor mai frumoşi fluturi din lume. Acesta trăieşte în Australia şi mai este denumit şi fluturele albastru de munte. Masculii acestei specii sunt nişte norocoşi, întrucât nu trebuie să umble foarte mult, pentru a găsi o femelă: acestea pot fi văzute de la o distanţă foarte mare, datorită licăririlor puternice pe care le produc când zboară.

Fluturele zebră cu coadă de rândunică – Fluterele zebră cu coadă de rândunică se găseşte predominant în America de Nord şi este fluturele oficial al statului Tennessee. După cum îi spune şi numele, acesta este acoperit cu dungi albe şi negre, iar forma aripilor este una triunghiulară.

Fluturele ochi de păun – Nu trebuie să ne întrebăm de unde provine numele său, pentru că este evident: aripile desfăcute arată precum „ochişorii” desenaţi de pe coada păunilor. Dacă am vedea un astfel de fluture deschizându-şi aripile, am răamâne fascninaţi. Ce credeţi, este unul dintre cei mai frumoşi fluturi din lume?

- Advertisement -

Fluturele Goliat – un fluture diurn masiv, având anvergura aripilor de până la 21 cm. Deşi nu este cel mai mare future, depune cele mai mari ouă din toate lepidopterele (4,7 mm în diametru). Acesta locuieşte pe insulele Moluccas şi coasta de Sud-Est a Noii Guinee şi este o specie pe cale de disparitie. Masculii sunt unii dintre cei mai frumoşi fluturi din lume având un colorit compus din negru, verde şi galben.

Fluturele cu aripi de sticlă – Această specie de fluturi este una dintre cele mai fascinante, lucru datorat aripilor în cea mai mare parte transparente. Acest fluture poate fi găsit în Panama, Venezuela și Mexic, unde localnicii l-au poreclit „fluturele oglinjoară”. Marginile opace ale aripilor sunt presărate cu nuanțe de maro, roșu, portocaliu și alb, care-l ajută să se camufleze în natură.

sursa: http://www.zooland.ro