Array

Ce se intampla de fapt in haremul sultanilor! Adevarurile uimitoare pe care nu le vezi in filme!

- Advertisement -

Căsătorie aranjată

Jumătate din căsătoriile din țările arabe sunt încă aranjate în funcție de voința părinților. Și majoritatea oamenilor cred că nimeni nu întreabă părerea fetei. De fapt, dacă viitoarei mirese nu îi place mirele, ea poate refuza propunerea sa.
Semnarea unui contract de căsătorie este obligatorie . Spre deosebire de restul lumii, este o regulă obligatorie în țările arabe.

Femeile arabe se căsătoresc foarte rar cu bărbați din alte religii, deoarece pot fi deportați din țara lor pentru o astfel de căsătorie. Bărbații au mai multe privilegii în această situație și li se permite să se căsătorească cu fetele creștine și evreiești. Dar în acest caz, fata nu va obține cetățenia și copiii vor rămâne cu tatăl lor dacă divorțează.

- Advertisement -

Vârsta pentru căsătorie. În majoritatea țărilor arabe există o vârstă minimă pentru mire și mireasa,  vârsta de 18 ani. De exemplu, cetățenii din Tunisia se pot căsători la 18 ani în conformitate cu legea, dar vârsta medie a mirilor este de 25 de ani, iar miresele sunt in varsta de 30 de ani. Cu toate acestea, în unele țări în curs de dezvoltare, căsătoriile timpurii sunt încă populare. În Arabia Saudită și Yemen, de exemplu, majoritatea fetelor se căsătoresc înainte de vârsta de 18 ani.

Ceremonii de nunta

Vizita soțului este anunțată în avans, astfel încât toate femeile să se poată acoperi cu abajas. Dacă soțul ajunge cu frații sau tatăl său, atunci mireasa este acoperită și cu o patura albă, pentru că nici măcar rudele soțului ei nu ii pot vedea frumusețea ei.
Este interzis să prezentăm lucruri legate de alcool în cultura arabă, inclusiv vin și șampanie. De obicei, oamenii prezintă diferite lucrări de artă realizate manual, care pot fi folosite în viitoarea casa a cuplului. De asemenea, este interzisă prezentarea bijuteriilor de aur și a mătăsii pentru bărbați.

Poligamia

- Advertisement -

Cele mai multe căsătorii sunt monogame . Nu fiecare bărbat arab își poate permite să aibă mai multe soții. Islamul le permite să aibă până la 4 soții, dar fiecare dintre ele ar trebui să primească o casă și să i se ofere cantități egale de cadouri, atenție, bijuterii și așa mai departe. Având mai multe soții este un privilegiu al șeicanilor și al oamenilor foarte bogați.
Prima căsătorie este cea mai importantă. Nu contează cât de multe soții are un bărbat, prima căsnicie „mare” rămâne, iar prima soție este „sefa”.

Dacă un bărbat găsește o altă soție, celelalte soții ar trebui să o accepte. Ei trebuie să urmeze voința omului lor și să nu arate emoții. De regulă, toate soțiile trăiesc în case diferite și nu se întâlnesc deseori.

Divorț

Conform tradiției vechi, un bărbat care dorește să divorțeze de soția sa ar putea repeta acest proces de 3 ori. După aceea, soția lui ar trebui să rămână în casa lui pentru o anumită perioadă pentru a se asigura că nu este însărcinată. În timpul acestei perioade de așteptare, soțul își poate întoarce soția înapoi, pur și simplu spunând: „Vă aduc înapoi”. Se poate repeta această procedură de 3 ori. După cel de-al treilea divorț, nu i se permite să se recăsătorească.

Drepturile femeilor

Femeile arabe au fost printre primele care au dreptul să se căsătorească după propria lor dorință, să inițieze divorțul și să aibă propria lor proprietate. Acest lucru s-a întâmplat în secolul al VII-lea, când femeile din alte țări nu au avut astfel de oportunități. Legile islamice au considerat căsătoria dintre bărbat și femeie ca un contract care a fost recunoscut ca valabil numai atunci când ambii parteneri și-au arătat acordul. Mai mult, în acest moment, a fost introdus dreptul femeii de a deține o proprietate și de a folosi bunurile pe care le-a adus familiei sau pe care le-a câștigat.

- Advertisement -

Haine

Femeile ar trebui să-și ascundă trupurile sub haine largi. Ele pot purta orice sub aceste haine largi: bluze scurte, blugi și pantaloni scurți. Multe fete la modă invidiază costumele  arabe. Dar atunci când iese, o femeie trebuie să se acopere cu o rochie largă, pe tocuri și să- și ascundă fața în spatele unui văl. Toate pentru că frumusețea ei este numai pentru soțul ei, iar alți bărbați nu trebuie să o vadă. Excepțiile sunt sărbătorile „feminine” și nunțile în care nu există bărbați. Aici femeile își pot arăta colecțiile de designer. Cu toate acestea, acest obicei nu este urmat pretutindeni, dar femeile ar trebui să-și acopere capul în aproape toate țările arabe.

Educație și muncă

Dacă o femeie dorește să obțină o educație, nu este interzis . Multe fete chiar merg în străinătate pentru a studia. În Iordania, de exemplu, doar 14% dintre femei sunt analfabete. În Emiratele Arabe Unite, 77% dintre fete intră în colegii și reprezintă 75% din numărul total al studenților de la Universitatea din Al Ain.