Array

Ce se întâmplă cu corpul atunci când nu consumi alco0l timp de 28 de zile

- Advertisement -

O persoană obișnuită cu un venit mediu consumă aproximativ 9,5 litri de alc0ol pe an, potrivit statisticilor. Și această persoană nu este dependentă de alc0ol – le place să-și petreacă timpul cu prietenii și să aibă câteva băuturi. Uneori, ei iau o pauză în timpul săptămânii și beau doar puțin, poate  beau un pahar de vin înainte de culcare pentru a scuti de stres. Ce s-ar întâmpla cu corpul acestei persoane dacă renunță la băut timp de 28 de zile?

 • Apetitul pare să crească . În realitate, oamenii mănâncă mult mai mult dacă beau alco0l. Și când se opresc din băut, ei încearcă instinctiv să-și țină mâinile ocupați, de obicei cu mâncare. Deci, este mai bine să înlocuiți alimentele cu suc și fructe după renunțarea la băut.
 • Pofta ta pentru alimente dulci poate crește . Alc0olul, în special tipul dulce, poate crește nivelele de zahăr din sânge, ceea ce ar putea genera pofta de zahăr. Dar oamenii diferiți au reacții diferite, iar unii experimentează o  scădere a nivelului de zahăr. Acest lucru este deosebit de periculos pentru persoanele care suferă de diabet.

 • Este  dificil sa obtii un somn de calitate după renunțarea la băut. Acest lucru poate fi adevărate și pentru persoanele care sunt obișnuiți să bea un pahar cu ceva înainte de culcare, pentru a adormi mai repede. În timp ce alc0olul poate să vă facă să adormiți mai repede, scade calitatea somnului. Deci, pe măsură ce treceți de alc0ol, somnul însă nu va fi adânc și unii oameni ar putea avea și coșmaruri.
 • În unele cazuri, oamenii ar putea avea dureri de cap , care sunt un semnal de schimbări majore în organism, deoarece este detoxifiere de la alc0ol. Poate afecta ficatul sau poate provoca chiar hipertensiune arterială. În acest stadiu de renunțare la alc0ol, corpul dumneavoastră poate chiar să experimenteze efectul opus și să distrugă durerea (când oamenii beau în mod regulat, toleranța lor la durere crește) și există încă o anumită aparență de toleranță la durere în organism în prima săptămână.

Săptămâna 2

- Advertisement -
 • Ficatul începe să se recupereze . Când oamenii consumă alco0l în mod regulat, celulele hepatice se degradeaza și apar cicatrici în locul lor. Organul se poate recupera, dar este un proces foarte lent. Cu cât o persoană bea mai puțin, cu atât va fi mai rapidă recuperarea.
 • Un alt motivator puternic poate fi schimbarea culorii pielii . Alco0lul poate sa perturbe circulația sângelui, ceea ce duce la lipsa de oxigen în piele. Ca urmare, face ca pielea să se usuce, ceea ce duce la apariția petelor pigmentare și a ridurilor precoce.

 • Digestia începe să se îmbunătățească .crește producția de acid gastric. Cu alte cuvinte, stomacul „mănâncă” încet. Apropo, acesta este motivul pentru care oamenii mănâncă mai mult atunci când beau.
 • Oamenii care au experimentat renunțarea la consumul au susținut că, până în a doua săptămână, devine mult mai greu să renunți la invitații de întâlnire cu prietenii . Oamenii sunt foarte entuziaști la început, dar până în a doua săptămână au nevoie de multă voință.

Săptămâna 3

 • În săptămâna 3, semnele evidente ale consumului de bauturi (cum ar fi cercurile întunecate sub ochi și umflarea feței) dispar . Acest lucru se datorează faptului că sistemul urinar poate funcționa corect acum.
 • Este  mai ușor să te trezești dimineața . Atunci când o persoană este doar puțin beat, ei intră într-o fază profundă de somn imediat sărind etapele inițiale. Și când concentrația de alc0ol din sânge scade, somnul nu mai este adânc și oamenii se trezesc mai des. Odată ce alco0lul este complet în afara sistemului, ciclul de somn se întoarce la a fi natural, ceea ce face ca trezirea să devină mai ușoară.

 • Consumul scade producția de saliva care afectează starea dinților. Deci, dacă nu beți alc0ol, aveți un risc mai mic de a avea cavități, iar smaltul dinților devine mai puternic .
 • Alc0olul nu numai că ucide durerea, ci și receptorii gustului și simțul mirosului. În timp, abilitatea de a mirosi și de a gusta se recuperează .

Săptămâna 4

 • Dacă o persoană are greutate în plus, masa corporală scade foarte mult . Numerele sunt individuale, desigur, dar, în medie, este de aproximativ 6-8 kg pe lună. Cu cât o persoană nu bea mai mult, cu atât va pierde mai multă greutate.
 • Alco0lul crește tensiunea arterială. Dacă acest lucru se întâmplă prea des, există riscul apariției hipertensiunii arteriale. Oamenii care nu beau alco0l nu au această condiție la fel de des. Și, în plus, riscul de a dezvolta boli cardiovasculare scade .

Acestea sunt schimbările care se pot întâmpla unei persoane care nu a avut alc0ol în 220 de zile.

 • Pielea devine mult mai clară . Acnee și iritații dispar. În cea mai mare parte, acest lucru se întâmplă deoarece echilibrul de apă din organism se normalizează și circulația sângelui are același efect. Culoarea feței devine mai uniformă, iar petele de pigment dispar.
 • Oamenii au o minte mai clară și lucrează mai eficient . Aceasta este probabil cea mai puțin evidentă schimbare. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor arată că, atunci când bei alco0l în mod regulat, creierul unei persoane se umflă doar puțin și milioane de celule creierului mor din cauza lipsei de oxigen. Aceste schimbări sunt foarte lente, dar ireversibile.