Array

Călătoriile cu metroul din București se scumpesc, dar tot ca ” vitele” o să călătorim

- Advertisement -

După ce am tot fost amenințați cu greve la metrou, ele nu s-au mai întâmplat, pentru că angajații Metrorex au primit ce au vrut: mai mulți bani. Foarte bine! Cu toții ne dorim să trăim mai bine. Însă și bucureștenii își doresc la rândul lor condiții mai bune de transport în comun în subteran, mai ales că acum suntem anunțați că vom plăti mai mult pe călătoriile cu metroul.

Ministrul Transporturilor a anunțat joi că preţul călătoriei cu metroul se va majora începând din 2019, aceasta fiind singura modalitate prin care se pot acoperi creşterile salariale cerute de sindicatele Metrorex.

- Advertisement -

Ce-ar fi acum ca și bucureștenii să facă „grevă” și circule cu metroul fără să plătească (cam greu, știu), până când astfel de scene nu se mai repetă?

Dacă sindicatele de la metrou au obţinut o creştere salarială de 20%, ce-ar fi să li se promită și călătorilor măcar un aer cu 20% mai curat în subteran, pentru că am aflat că putem să facem tot felul de boli respiratorii, din cauză că, de pe vremea lui Ceaușescu, nu s-a mai investit nimic în sistemele de filtrare a aerului.

Până la urmă, cu toții am fi de acord să plătim și dublu doar ca și condițiile din subteran să se dubleze, să nu mai respirăm otravă, să nu ne mai înghesuim ca vitele, să nu mai fim poluați fonic, trenurile să circule mai des, chiar și în afara orelor de vârf etc.

sursa: noizz.ro