Array

Cactusul de Craciun va fi plin de flori daca urmati cateva sfaturi simple

- Advertisement -

Se numeste astfel pentru ca deobicei infloreste de craciun sau toamna tarzie. O floare ingijita corespunzator, decoreaza frumos orice locuinta, dar cactusul de craciun nu infloreste des, de asta trebuie respectate unele reguli in privinta ingijirii lor.

Azi va aratam cum trebuie ingrijita aceasta planta, sa o ajutam sa faca multe flori.

Ingrijirea cactusului de craciun
Multi fac greseala de a ingrijii acest cactus ca pe un cactus normal. Acest cactus nu trebuie tinut mult timp intr-o incapere cu aer uscat. Daca il ingrijiti corect, cactusul de craciun va inflori chiar si 15 – 20 de ani.

Pasii ingijirii :

- Advertisement -

1. Cactusul de craciun nu se simte bine daca este asezat spre sud sau spre vest, deoarece lumina puternica il poate afecta. Temperatura ideala pe tot timpul anului este de 15 grade Celsius.

2. Vara putem sa-l punem afara, pentru ca are nevoie de aer, dar e important sa fie udat in fiecare zi.

3. Cactusul de craciun este o planta pretentioasa, de asta nu trebuie deranjata in timpul germinarii, adica nu trebuie mutata dintr-un loc in altul si nici macar ghiveciul nu trebuie rasucit.

4. Primavara are nevoie de ingrasamant, dar doar jumatatea din cantitatea scrisa pe ambalaj. Vara incep sa-i creasca crengile, iar in aceasta perioada doar la 2 luni trebuie fertilizat. Incepand din septembrie nu mai fertilizam pana in primavara.

5. La sfarsitul lui februarie replantam cactusul, deoarece in perioada aceasta nu mai infloreste. E foarte important ca plantele tinere sa fie replantate in fiecare an, iar cele mai batrane, odata la 5 ani. Trebuie sa alegem un ghiveci lat, dar nu prea inalt.

6. Ghiveciul il vom aseza intr-un loc luminos, dar unde sa nu bata soarele direct pe planta. Udam abundent, asa in putin timp planta se va trezi si va inflori.

- Advertisement -

Dupa ce incepe sa infloreasca, udam mai rar, si ii gasim un loc mai racoros pana la sfarsitul lunii martie. La sfarsitul lui martie intra in procesul de vegetatie, din aceasta cauza trebuie pus la locul lui obisnuit, luminos, si vom relua sfaturile de mai sus.

sursa: bunaincredere.com