Array

Băiatul trebuie lăudat, iar pe fata trebuie să o admiri!

- Advertisement -

Fetele nu trebuie lăudate doar pentru lucrurile îndeplinite, în așa fel contribui la degradarea personalității copilului. În cazul în care îți lauzi fata pentru cele înfăptuite: foarte gustos, foarte frumos, foarte curat – în cele din urmă se formează perceperea că recunoașterea va veni odată cu meritele sale.

Recunoașterea va veni la mine doar după anumite acțiuni – un principiu care va spulbera femeia din mine. Orice femeie dorește să audă că este iubită și dorită doar pentru că există, este alături, are un coeficient înalt de inteligență, știe să prepare bucate delicioase și să experimenteze nu doar în bucătărie. Atunci ea de dezvoltă sănător și armonios psihic, deoarece cei din jur acceptă firea ei omenească și sunt mulțumiți că aceasta face parte din viața lor. Cu alte cuvinte, pentru a se simți iubită, femeia trebuie să-și păstreze personalitatea și să rămână ea însăși.

Mamelor le place foarte mult să spună: tu ești cel mai scump, cel mai deștept, cel mai isteț. Totul pare a fi în regulă.

- Advertisement -

De fapt, această admirație contribuie doar la degradarea bărbaților, deoarece el crede că este bun în mod firesc. Iar un bărbat se simte bine, doar dacă a realizat ceva.

De aceea, pentru a motiva băiatul să se perfecționeze și să se simtă fericit, el trebuie apreciat pentru meritele sale: foarte frumos, foarte interesant, foarte reușit.

Băiatul are mai puțin nevoie de aceste cuvinte dulci, deoarece, în mod firesc, el trebuie să se dezvolte. El are nevoie de laudă pentru ceea ce a realizat. În loc să spuneți puiuțule, odorașule, în cazul băieților mai mari, atunci când aveți niște musafiri arătați-le ce avion a meșterit, spre exemplu. Este mult mai important decât orice dezmierdare.

„Priviți ce a meșterit, ghiciți cine a făcut asta. Corect, Mihăiță l-a confecționat, fiul meu.” Este o laudă mult mai prețioasă, este un adevărat stimul pentru un băiat. Iar fata nu va deveni mai bună dacă veți servi cu ciorba preparată de ea toți vecinii din cartier. Ea pur și simplu va înțelege că trebuie să muncească din greu toată viața pentru a hrăni cartierul cu ciorbă.