Array

Americanii considera Romania cea mai frumoasa tara din Europa!!!

- Advertisement -

Potentialul turistic al Romaniei a fost elogiat intr-un articol publicat de curand de site-ul american The Huffington Post, in care se afirma ca tara noastra ar putea fi considerata „cea mai frumoasa din Europa”.

Autoarea articolului, Patti Morrow, blogger, fotograf si jurnalist specializat in calatorii, s-a declarat impresionata, printre altele, de Transfagarasan, arhitectura cosmopolita din Bucuresti, bisericile fortificate din Transilvania si de castelele Bran si Peles, transmite Agerpres.

It Just Might Be” („Este Romania cea mai frumoasa țara a Europei? Chiar ar putea fi”), Patti Morrow a elogiat cateva obiective turistice ale Romaniei: „piete din orașe încântătoare ce dateaza din timpuri medievale, dealuri cu pante blânde care se întind cât vezi cu ochii, castele invelite in misterul Contelui Dracula, perspective minunate asupra culmilor stancoase ale muntilor si o retea ce pare infinita de fortărețe si biserici”.

- Advertisement -

„Si sa nu uitam de Transfagarasan — fara îndoiala cel mai spectaculos drum din lume. Frumusetea naturala a României si diversitatea ei culturala ar putea sa va surprindă.

Mărginita de Marea Neagra din sud-estul Europei, printre atracțiile acestei tari se afla si fluviul Dunare si Muntii Carpati”, a adaugat jurnalista americana in debutul articolului.

Patti Morrow a grupat obiectivele turistice ale Romaniei in trei categorii principale: „Orase, cetati si sate”, „Castele, fortărețe si biserici fortificate” si „Alte atracții”. Intregul articol il puteți gasi aici

Jurnalista a vizitat mai întâi Bucureștiul și s-a declarat impresionată de Palatul Parlamentului, labirintul de străduțe pavate cu piatră cubică și arhitectura specială din centrul vechi al capitalei, cunoscută în trecut și sub denumirea de „Micul Paris”. Ea a apreciat și magazinele de antichități, cafenelele și galeriile de artă din București.

Informându-i pe cititorii americani în legătură cu istoria Sibiului, jurnalista reamintește că localitatea a fost înființat în secolul al XII-lea de sașii germani și le semnalează faptul că orașul, al cărui centru și-a păstrat splendoarea medievală, „este probabil unul dintre cele mai frumoase din România sau poate chiar din Europa”. Sunt menționate în acest articol arhitectura medievală, turnurile bine conservate, străzile înguste, clădiri din secolul al XVII-lea, celebrul Pod al Minciunilor și cele două piețe dominate de biserici — Piața Mare și Piața Mică. Patti Morrow a reamintit și despre Festivalul Internațional de Teatru organizat la Sibiu în fiecare an în luna iunie.

Continuându-și călătoria prin Transilvania, Patti Morrow a apreciat biserica fortificată din Saschiz, inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, și a alocat un spațiu mai mare Sighișoarei, despre care afirmă că este „unul dintre cele mai frumoase și mai bine orașe medievale din Europa”.

- Advertisement -

Imagini pentru romania peisaje

Imagini pentru romania peisaje

Imagini pentru romania peisaje

Imagini pentru romania peisaje