Array

Am testat cele mai populare 14 trucuri culinare ale Internetului, priviti care a fost rezultatul

- Advertisement -

Cu totii iubim sa stam pe internet si sa vedem o multime de lucruri care ne-ar putea fi utile in casa sau in bucatarie. Insa cate dintre ele sunt utile si in realitate ? Atunci cand le vedem pe internet ele par extrem de interesante si abia asteptam sa avem ocazia sa le punem in practica si sa vedem cat de bune si de utile sunt. Insa cand vine momentul sa ne folosim de ele ne dam seama ca mai mult ne incurca decat sa ne ajute asa cum am fi sperat la inceput.

Ei bine noi am testat 14 trucuri culinare care se spun ca sunt extrem de utile si vrem sa va spunem ca nu toate au functionat asa cum ne-am fi asteptat.

Pentru a tăia toate roșiile puneți-le între două farfurii și tăiați prin gaură cu un cuțit

Test: Tăierea roșiilor în acest mod este foarte greoaie. Am reușit doar să  tai câteva și apoi a trebuit să recurg la metoda obisnuita. Acest truc  ar putea funcționa dacă folosiți un cuțit foarte ascuțit, dar chiar atunci veți reuși cu greu să tăiați fructul exact la jumătate.

- Advertisement -

Concluzie: Nu funcționează.

Pentru a vă asigura că laptele dvs. nu da in clocot, puneți o lingură de lemn pe vârful cratiței.

Test: Am incercat si acest truc si se pare ca nu a functionat asa cum ne asteptam. Laptele a dat in foc cu prima ocazie.

Concluzie: Nu funcționează.

Un mod rapid și ușor de a face cupcakes este acela de a pune ingredientele într-o cană și dupa sa le bagam în cuptorul cu microunde.

Pentru a pregăti tortul, am luat 1 ou și l-am amestecat cu mici cantități de făină, zahăr și cacao. Apoi am adăugat puțină apă, o pudră de copt și un vârf de sare.

- Advertisement -

Test: Pentru a fi sincer, mâncarea noastră a avut un gust interesant. Cupcake-ul sa dovedit a fi mai mult ca o clătita. Dar, cel mai probabil, o mare parte depinde de calitatea ingredientelor. Reteta poate fi folosită ca o modalitate amuzantă de a vă introduce copiii în lumea gătitului.

Concluzie: funcționează, dar rezultatele ar putea să nu fie pe placul tuturor.

Pentru a vă ușura decojirea ouălor, puneți-le în apă rece după fierbere

Test: Un mit vechi dar care a fost testat atat de mamele noastre cat si de bunice si se pare ca functioneaza foarte bine.

Concluzie: funcționează  destul de bine.

Strugurii congelați pot fi folosiți pentru a răci vinul.

Test: Spre deosebire de cuburile de gheață, care se topesc în sticlă, strugurii înghețați nu diluează băutura. Ei racesc vinul la fel de eficient și arata si frumos.

Concluzie: Acest lucru funcționează cu siguranță.

- Advertisement -

 Pentru a evita „lacrimi de ceapa”, stropiți placa de tăiere cu sare

Test: În cursul experimentului nostru curajos, am stabilit că această truc o sa ne scape de lacrimile de la ceapa, ne scapa dar nu intotalitate.

Concluzie: funcționează, dar prost.

 Împachetarea  unei cutii de inghetata inainte de o pune in congelator face ca ingheata sa fie mai moale

Test: Depozitarea prelungită în congelator face de obicei înghețată mai tare si greu de consumat, ceea ce înseamnă că trebuie să așteptați înainte să o puteți servi. Ca rezultat, am reușit să o servim repede în vase frumoase de sticlă.

Concluzie: Aceasta funcționează într-adevăr.

Dacă ați tăiat un avocado pe jumătate, dar intenționați să utilizați imediat una dintre  jumătăți, asigurați-vă că ați selectat jumătate fără groapă. Jumătate care conține groapa are o șansă mult mai mare de a rămâne proaspata în frigider.

Test: Am efectuat propriul nostru experiment lăsând două jumătăți de avocado în frigider – una conținea o groapă, cealaltă nu. După două zile, ambele jumătăți păreau departe de a fi proaspete.

Concluzie: Nu funcționează.

Pentru a decoji rapid usturoiul, pune-l într-un borcan și agită bine

Test: Un hack de viață util dacă doriți să decojiti mai multe capete de usturoi dintr-o dată. Doar nu uitați să tăiați capetele și să scuturați borcanul cât de mult puteti, altfel nimic nu se va întâmpla.

Concluzie: funcționează.

Înghețarea uleiului de măsline în tăvile de gheață îl face să dureze mult mai mult. 

Congelate în așa fel, ierburile dvs. își păstrează complet aroma. În același timp, mirosul lor devine mai supus și este mai puțin probabil să se agațe de restul conținutului congelatorului.

Test: Succesul acestui mit depinde în totalitate de calitatea uleiului: dacă utilizați ulei de măsline nerafinat, acesta se va congela la 41 ° F. Cu toate acestea, uleiul obișnuit filtrat nu va îngheța acest lucru cu ușurință, iar rețeta nu va funcționa.

Concluzie: funcționează numai dacă utilizați ulei de calitate.

Sucul de lămâie poate ajuta la păstrarea feliilor de mere proaspăt tăiate

Test: Prăjirea merelor felii cu o cantitate mică de suc de lămâie proaspătă a produs un efect fantastic: a împiedicat rumenirea felii.

Concluzie: Aceasta funcționează cu adevărat.

Împachetarea  cu folie din plastic în jurul tulpinilor de banane le va ajuta să rămână proaspete mai mult timp

Test: Pentru a testa această hacking, am folosit două banane – una învelită în folie de plastic, cealaltă în starea „naturală”. După 3 zile, ambele fructe au devenit la fel de necomestibile.

Concluzie: Nu funcționează.

Puteți găti un ou „înăuntru afară” folosind o pereche de ciorapi și o bandă adezivă.

Sfatul merge în felul următor: înfășurați un ou în întregime în bandă adezivă, puneți-o într-o pereche de ciorapi și dați-i o rotire bună. Acest lucru va determina gălbenușul alb și galben să facă schimb de locuri. Nu uitați să fierbeți oul după aceea (fără a scoate banda adezivă).

Test: Răsucirea rapidă a unui ou în interiorul unei perechi de ciorapi este o sarcină dificilă și obositoare. Mai mult decât atât, odată gătit, oul se dovedește extrem de dificil de decojit. Poate că pentru cineva cu o putere și nervi de otel, acest sfat ar putea fi de fapt util!

Concluzie: Aceasta nu funcționează.

Ajutați-vă legumele să rămână proaspete timp de câteva zile prin legarea lor într-un pachet, punându-le în apă și acoperindu-le cu o pungă de plastic.

Test: Am efectuat propriul nostru test folosind dooua legaturi  de verdețuri. Una dintre legaturi fost supusă tuturor manipulărilor descrise în mit, iar cealaltă a fost lăsată ca atare. Câteva zile mai târziu, rezultatul a devenit evident: metoda descrisă în vârf contribuie într-adevăr la menținerea prospețimii verzilor 100%!

Concluzie: Aceasta funcționează cu siguranță.