Array

Africa inzapezita! Vezi poze cu girafe, antilope si elefanti in zapada

- Advertisement -


Datorita unui front de aer rece adus in Africa de Sud, vizitatorii si nu numai au putut sa zareasca imagini incredibile cu animalele inzapezite.

Stratul de zapada in Africa de Sud a atins 25 de centimetri, astfel incat autoritatile au fost nevoite sa inchida drumurile.

Kitty Viljoen a surprins fotografii inedite cu animalele plimbandu-se prin zapada. Elefantii au fost fotografiati in Sneeuberg, girafe in zona semi-desertica Karoo iar antilopele din rezervatia Glen Harry Game in regiunea Graaff-Reinet .

- Advertisement -

„Toata lumea a fost uimita sa vada zapada in desert. Este un fenomen extrem de rar. Zapada a ramas timp de aproximativ o zi, topindu-se incet”, a declarat un martor.

Nu e prima data cand ninge in alte tari, in vara aceasta. Fenomenul incredibil care i-a uimit pe meteorologi si nimeni nu intelege ce l-a cauzat a avut loc si in Europa, in urma cu cateva saptamani.

In Italia si Austria a nins! Stratul de zapada a atins 30 cm in luna august, iar fenomenul meteo a uimit pe toata lumea. Nimeni nu se astepta ca in decurs de doar o zi si o noapte pe crestele muntilor din Italia si Austria sa se depuna un strat gros de zapada.

Chiar si la altitudini de 1.000 de metri zapada s-a depus intr-un strat consistent. La peste 2.000 de metri stratul de zapada a ajuns la peste 30 de centimetri in timp ce viteza vantului a depasit chiar si 100 de kilometri pe ora.