Array

Acum un an am plecat de la soția mea care nu mai avea grijă de sine. Am părăsit-o pentru că…

- Advertisement -

Acum un an am plecat de la soția mea care nu mai avea grijă de sine. Am părăsit-o pentru că…

Toți oamenii sunt predispuși să greșească, iar acesta nu este un lucru ieșit din comun. Ba dimpotrivă, greșelile, de cele mai multe ori, ne stimulează, ne motivează, ne fac să fim mai determinați, deși, desigur, mulți le consideră ca fiind înfrângeri personale și pentru asta se condamnă și mai mult.
Sunt convins că orice eșec trebuie supus unei analize minuțioase și să fie perceput, în primul rând, ca o experiență – toți greșesc, inclusiv tu.

Drept exemplu, îți poate servi următoarea istorie, din care nu trebuie decât să tragi concluziile și să iei aminte. Da, acest om a făcut o greșeală și acum regretă, dar totodată, această greșeală l-a făcut să învețe ceva foarte important.

Și bineînțeles, experiența altuia nu o poate înlocui pe cea personală, dar totuși încearcă să te transpui în pielea altuia și să înțelegi, căci mesajul este cât se poate de simplu. Aceasta este istoria unui bărbat care și-a părăsit soția…

- Advertisement -

”Acum un an mi-am părăsit soția. Am lăsat-o pentru că am întâlnit o fată tânără, atrăgătoare, care-mi oferea plăcerile pe care soția mea demult nu mi le mai oferea. Se transformase, pur și simplu, într-o femeie respingătoare, acoperită cu celulită, vergeturi și cu burta lăsată…

Soția mea uitase de cosmetică, a încetat să-și mai îngrijească părul, și am observat cu dezgust că de la ea tot mai des mirosea a transpirație. A încetat să facă lucrurile elementare de îngrijire și înfrumusețare: să-și vopsească unghiile, să-ți epileze picioarele, să poarte sutien, motiv pentru care sânii i s-au lăsat… Cu alte cuvinte, toate aceste lucruri m-au afectat foarte mult. Nu mai vedeam în ea femeia de care mă îndrăgostisem. Și am plecat.
Astăzi, la exact un an de la despărțire, am întâlnit-o pe fosta mea soție. Nu-mi venea să-mi cred ochilor cât de bine arăta! Frumoasă, îngrijită, cu o siluetă atrăgătoare, purtând o rochie ce-i scotea în evidență formele… E imposibil! Refuzam să cred.

Nu părea deloc că ar fi mamă a trei copii (copiii mei!), și eu am rămas profund îngândurat cu privire la ce anume se întâmplase. Probabil, când eram împreună, nu avea timp să meargă la sală, pentru că tot timpul ei ni-l dedica nouă – mie și copiilor! Poate că ea nu purta sutien din simplul motiv că nu avea timp să și-l tot pună, căci îl alăpta pe mezin?

Poate că nu-și epila picioarele și nu se pensa, pentru că avea de găsit, spălat și strâns după noi toți? Acum mă întreb – poate ea chiar era fericită așa? Visase mereu să aibă o familie mare și trainică, de care să aibă grijă. Și se pare că viața ei era minunată, iar eu, pur și simplu, nu am știut să apreciez acest lucru…

Un lucru aș vrea să spun: știu ce înseamnă să ai o femeie adevărată în casă, și eu am lăsat-o să-mi scape, am pierdut omul care era pentru mine cea mai mare fericire.
Am schimbat frumusețea din interior pe o frumusețe superficială. Iar ea a întâlnit omul care a încetat să o considere o servitoare și i-a oferit timp pentru a se ocupa de sine. Iar acum e mult prea târziu să schimb ceva…”

De fiecare dată când te gândești că cineva nu e îndeajuns de bun pentru tine sau nu îți răspunde așteptărilor, pur și simplu, privește în interiorul tău și vezi ce oferi tu. Nu cumva greșești chiar în acest moment?
Dacă încă nu ai hotărât, este sau nu așa, grăbește-te să faci chiar acum un gest plăcut pentru persoana iubită!

- Advertisement -

sursa: https://sevedetot.ro