Array

Acestea sunt metodele hoților de buzunare în plasa cărora cad 90% dintre oameni!

- Advertisement -

Hoțul, pungaș, borfaș, potlogar; șarlatan, coțcar, este o persoană necinstită, care practică furtul. Hoți sau tâlhari (bandiți) erau considerați de cei jefuiți și haiducii. În prezent în Europa este practicată tot mai frecvent hoția de buzunare. În unele gări mari de cale ferată din Europa de Vest, călătorii sunt atenționți prin difuzoare să aibă grijă de bagaje din cauza hoților. Deschiderea granițelor în Europa a contribuit din păcate la extinderea acestor practici, care a atras după sine la aversiuni și prejudecăți uneori nejustificate contra unor țări din Europa de Est. Termenul este utilizat și ca epitet glumeț adresat băeților șireți.

1. Oops, mi-a căzut poșeta

Unul din infractori merge înaintea dvs. și scapă “întâmplător” poșeta, fapt ce vă face să vă opriți brusc. În același timp al doilea hoț care este în spatele dvs. scoate portofelul din poșeta dvs.

- Advertisement -

Metodă de protecție: purtați telefonul și portofelul în buzunarele interioare ale hainelor.

2. Vai, cartea mea preferată!

Spre exemplu citiți o carte în parc. Se apropie un străin și spune că acela e autorul său preferat sau că aveți un palton foarte elegant. Omul pare binevoitor, dar sarcina lui este să vă sustragă atenția, astfel încât colega să vă poată fura bunurile.

Metodă de protecție: țineți poșeta cât mai aproape de corp și străduiți-vă să o aveți mereu în câmpul vizual.

3. Ați scăpat ceva

- Advertisement -

În timp ce scoateți bani la bancomat în spatele dvs. stă unul din hoți și urmărește codul PIN. Chiar înainte să luați banii el aruncă o bancnotă jos și spune că ați scăpat-o dvs., iar colegul său ia cardul din bancomat și pleacă. E curios că majoritatea oamenilor iau apoi banii din bancomat fără să-și amintească și de card.

Metodă de protecție: asigurați-vă că nimeni nu vede codul PIN al cardului dvs. și verificați buzunarele atunci când se întâmplă lucruri mai puțin obișnuite.

4. În văzul tuturor

5. Lucru în echipă

O metodă sigură folosită de hoți este să deschidă fermoarul rucsacului dvs. încet. Unul din ei deschide rucsacul, iar celălalt scoate din ele lucrurile prețioase.

- Advertisement -

Metodă de protecție: cumpărați rucsacuri cu fermoar ascuns sau cu cursor care se blochează.

6. Îmi spuneți vă rog…

În timp ce stați în cafenea se apropie un străin care nu știe cum să ajungă unde îi trebuie. În timp ce dvs. încercați să-l ajutați, el profită de lipsa de atenție din partea dvs. și vă poate fura lucrurile de pe masă sau chiar din buzunare.

Metodă de protecție: țineți lucrurile prețioase mereu în câmpul vizual.

sursa: http://businessnews.ro