Array

Acestea sunt cele mai stranii lucruri care se intampla in corpul tau in timp ce dormi!!

- Advertisement -

Pentru majoritatea dintre noi somnul este sfant si abia asteptam sa ajungem acasa pentru a ne odihni un pic dupa o zi grea la munca. Insa cati dintre noi stim ce se intampla mai exact in corpul nostru atunci cand dormim si ce de avem unele senzatii mai ciudate. Atunci cand dormim ritmul cardiac scade si astfel nu mai suntem atenti la ce se intampla in jurul nostru. Din aceasta cauza sunt persoane pentru care somnul este un adevarat calvar din cauza unor tulburari de somn. Priviti in acest articol ce se intampla in corpul nostru atunci cand dormim si astfel o sa va raspundeti la destul de multe intrebari!

 

Impresia că ai căzut în gol

Visul in care cazi in gol inseamna ca, creierul ne transime semnale pentru a se asigura ca inca suntem in viata.

- Advertisement -

Soluția pentru anumite probleme

Atunci cand ne gandim foarte mult la o problema exista o mare posibilitate ca in timpul somnului sa gasim solutia la acel lucru.

Vise care se repetă

Acest lucru se întâmplă pentru a ne face să realizăm că există ceva important în viața noastră, căruia nu îi acordăm atenția

Somnambulismul

Somnambulismul este o tulburare a somnului care aparține familiei parasomniei[1]. Persoanele care suferă de această tulburare efectuează activități motorii automate simple sau complexe, precum mișcări,mers sau vorbire, în timpul somnului fără a fi conștiente

Paralizia nocturnă

- Advertisement -

În timpul somnului REM, muşchii devin imobili. Această paralizie temporară ne împiedică să ne comportăm ca în vis şi să ne facem rău. Uneori, această paralizie persistă şi după trezire. Adică, ştii că eşti treaz şi totuşi nu te poţi mişca.

Sindromul de apnee în somn

Apneea de somn este o afecţiune des întălnită care afectează respiraţia şi funcţionalitatea organismului. Persoanele care suferă de apnee în somn se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi un minut sau chiar mai mult.