Array

Cele mai tari trucuri magice din lume, demontate! Cum eşti minţit pe stradă sau chiar şi la emisiunile concurs

- Advertisement -

Magia, uneori cunoscută și ca vrăjitorie, este manipularea forțelor supranaturale pentru a produce efectele dorite de către practicantul ei. Practica este adesea influențată de ideile religioase, misticism, ocultism, psihologie și știință.

Eficacitatea magiei nu este demonstrată, de ex. Israel Regardie, secretarul lui Aleister Crowley, susținea că singurul efect al magiei este cel psihologic.
Iluzionismul (numit și magie sau magie scenică), este o artă a spectacolului ce delectează audiența cu punerea în scenă a unor trucuri sau prin crearea unor iluzii aparent imposibile sau supranaturale,prin folosirea unor mijloace naturale. Aceste mijloace sunt numite trucuri magice, efecte sau iluzii.

Magicianul Leonard Iozefini scrie în cartea lui „Misterele Magiei” că iluzionismul, ca artă practicată în stil profesionist, a ajuns în România foarte târziu, în jurul anului 1880, fiind adus de un german, Samuel Berlahm, care presta sub numele de scenă Berlachini.Ulterior, în 1913, medicul indian Mary King avea, la rândul său, să facă senzație în sălile de spectacole românești.